понеділок, 24 листопада 2014 09:42

У Москві помер легендарний тренер Віктор Тихонов

У Москві помер легендарний тренер Віктор Тихонов
Фото: Globallookpress

Триразовий олімпійський чемпіон, колишній тренер хокейної команди ЦСКА і збірної СРСР з хокею Віктор Тихонов помер у Москві на 85-му році життя після тривалої хвороби, повідомило в понеділок, 24 листопада, РИА Новости. У середині жовтня стало відомо, що Тихонов проходить курс лікування вдома, згодом він був госпіталізований і помер в одній з московських лікарень.

Віктор Тихонов прийшов у клуб ЦСКА в 1977 році і в тому ж році очолив збірну СРСР з хокею. Став відомий своєю жорсткою тренерською манерою. За півтора десятиліття під його керівництвом клуб 14 разів ставав чемпіоном країни, 14 разів виграв Кубок європейських чемпіонів, двічі вигравав Кубок СРСР. У цей час стали спортивними зірками багато гравців команди ЦСКА.

Збірна СРСР під його керівництвом виграла серію з восьми чемпіонатів світу, всі чемпіонати Європи в 1978-1991 роках, Кубок Канади та Кубок Виклику. Також за Тихонова на Олімпіаді 1980 збірна СРСР несподівано програла у фіналі збірній США. У 1994 році команда вперше залишилася без олімпійських нагород. Після цього Тихонов залишив посаду головного тренера збірної, але залишився тренером ЦСКА.

Влітку 2003 року Тихонов очолив збірну Росії. Після невдалого виступу на ЧС-2004 він залишив цей пост.

Зараз ви читаєте новину «У Москві помер легендарний тренер Віктор Тихонов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути