пʼятниця, 05 лютого 2016 16:27

У Китаї грають максимум рік. Там дуже погана екологія - Тейшейра перейшов у клуб Раміреса і Петреску

Перехід Алекса Тейшейри у китайський "Цзянсу Сайнті" став найдорожчим в історії донецького "Шахтаря" та рекордним для чемпіонату України.

Що ж це за клуб, який заплатив за 26-річного бразильського півзахисника 50 млн євро?

  Алекс Тейшейра разом зі своїм агентом
Алекс Тейшейра разом зі своїм агентом

ФК "Цзянсу Сайнті" заснований 58 років тому. Базується у місті Нанкін із населенням понад 8 млн жителів. Домашня арена команди вміщує 62 тис. вболівальників.

У минулому сезоні команда фінішувала на дев'ятому місці у чемпіонаті і завоювала Кубок країни. Суперкубок підкорився "Цзянсу Сайнті" у 2013-му.

З літа команду тренує румунський наставник Дан Петреску. Більшість гравців команди — китайці. Серед легіонерів — бразильці, австралієць та ісландці. Зіркових можна виділити двох — Раміреса та Самміра. Перший — 28-річний бразильський півзахисник, який переїхав у Китай з "Челсі" за 25 млн євро. З аристократами хавбек виграв Лігу чемпіонів.

27-річний натуралізований хорватами бразилець Саммір перейшов у "Цзянсу Сайнті" з іспанського "Хетафе".

"Відвідуваність матчів Суперліги збільшилася на 20%. Це дуже великий показник, - розповів в ефірі телеканалу "Футбол" Олександр Храпяк, екс-менеджер "Ченду Блейдс". - Чемпіонат Китаю можна порівняти з французьким чи італійським. Це один рівень. До німецького ще не дотягує, але, упевнений, що з наступного сезону відвідуваність збільшиться ще на 30%.

У Китаї дуже сильне виробництво і викид шкідливих речовин у навколишнє середовище. Як наслідок, там дуже сильна вологість і практично не видно сонця. Дуже важко грати в таких умовах. Дуже погана якість води.

Знайомі гравці розповідають, що грають там максимум рік і залишають країну. Дуже погана екологія і неможливо виховувати дитину".

Наставник "Арсенала" Арсен Венгер навіть заявив, що "у Китаю вистачає грошей, щоб перевезти до себе всі європейські ліги".

Трохи перебільшив, але у Китаї зараз і справді чимала бразильська діаспора. Тейшейра точно не сумуватиме.

Наприклад, Пауліньо грає в "Гуанчжоу" під руководством Сколарі. А Дієго Тарделлі працює у "Шаньдунь" з Ману Менезешем.

Більшість уболівальників та журналістів скептично сприйняли переїзд Алекса у Китай.

"Це все через гроші. Тейшейра повинен грати в Європі. Дурість переїжджати у Китай у 26-річному віці. Це можна спокійно зробити у 32 і отримувати такі самі гроші", - написав на своїй сторінці у соціальній мережі журналіст Associated Press.

Вболівальники по-своєму відреагували на трансфер Тейшейри.

 

"Я люблю "Шахтер" и болельщиков. Буду скучать. Он всегда в моем серце", - емоційно (і російською) попрощався бразилець із фанатами через офіційний сайт "гірників".

Можливо, Алекс іще здійснить свою мрію і перейде в клуб англійської прем'єр-ліги. Вілліан у "Челсі" потрапив транзитом через "Анжі".

Зараз ви читаєте новину «У Китаї грають максимум рік. Там дуже погана екологія - Тейшейра перейшов у клуб Раміреса і Петреску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути