понеділок, 18 травня 2015 12:10

У "Динамо" немає чемпіонської легкості "Шахтаря" - 7 думок після гри киян проти "Дніпра"

У "Динамо" немає чемпіонської легкості "Шахтаря" - 7 думок після гри киян проти "Дніпра"
Фото: Володимир Раснер / gazeta.ua

Київське "Динамо" уперше за 6 років стало чемпіоном України. Вчора підопічні Сергія Реброва перемогли "Дніпро". Тепер кияни випереджають "Шахтар" на сім очок. За два тури до закінчення чемпіонату це не відігрується.

Що відзначити по вчорашньому матчу?

1. "Динамо" лише на початку свого шляху. Роботи в Реброва й Рауля більш ніж достатньо. З нинішнім рівнем гри можна розраховувати в кращому випадку на третє місце в груповому етапі Ліги Чемпіонів. Резервний склад "Дніпра" зіграв грамотно й дисципліновано, але чемпіон у вирішальній грі сезону має виглядати переконливіше. У киян поки немає тієї легкості в грі, яка була у найкращих чемпіонських роках "Шахтаря". Утім, Фернандіньйо, Вілліан і Мхітарян розквітли не в перший чемпіонський сезон. Кияни ще обов'язково наберуться солідності й спортивного нахабства.

2. Ленсу щось треба робити з фланговими прострілами. Дві третини йдуть "у молоко". У Лізі чемпіонів ніхто не дасть обігнати себе 5 разів за матч. Якщо так триватиме, попри всю нинішню корисність голландця, прийде час і його замінять на більш ефективного гравця.

3. Суркісу навряд чи вдасться зберегти цей склад. Ярмоленка треба відпускати, не зважаючи на участь у ЛЧ. Зараз він на вищій точці своєї київської кар'єри. Якщо погодиться залишитися в Києві, може втратити мотивацію. Треба пробувати Мякушка, який грає за "Говерлу" на правах оренди.

4. Колишнього Матеуса ми більше ніколи не побачимо. Хлопець втратив швидкість, що не дивно в 32 роки. Вміння бити штрафні – занадто мало для теперішнього "Дніпра". Якщо є можливість, бразильця треба продати, поки він коштує хоч якісь гроші. Натомість списувати Безуса зарано. Роман старався і, на відміну від попередніх матчів, у нього стало щось виходити. Впевненість прийде тоді, коли Безус відчує довіру партнерів і тренера.

5. Усе ж-таки киянам бракує колишнього Дениса Гармаша. Футболіста, який вигризав безнадійні м'ячі й міг загострити ситуацію попереду. Якщо він сяде на лаву на початку наступного сезону, може повторити шлях Безуса. Для "Динамо" це буде втрата. Але підозрювати Реброва в упередженості щодо Дениса підстав немає. Тренер собі не ворог.

6. Дніпропетровці Сваток і Близниченко – кваліфіковані гравці. Їхня проблема – брак довіри тренера і породжена цим невпевненість. З'явиться випадок, і вони себе обов'язково проявлять. В менш класні команді, ніж "Дніпро", обоє давно би грали за основу.

7. Служби стадіону "Олімпійський" вчаться швидко. Після провалу у матчі Ліги Європи цього разу стюарди не дозволили натовпу вибігти на поле. Є маленька надія, що стадіон усе-таки не дискваліфікують.

Зараз ви читаєте новину «У "Динамо" немає чемпіонської легкості "Шахтаря" - 7 думок після гри киян проти "Дніпра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути