вівторок, 13 грудня 2016 12:23

У чому помилився Ребров

У  чому помилився Ребров

Учора фактично визначився чемпіон України з футболу. Перемога донецького "Шахтаря" у Києві над "Динамо" означає перевагу лідера над найближчим конкурентом у 13 очок. Такий гандикап не відігрується і у сильніших чемпіонатах. У нашому – поготів.

Микола Несенюк – про матч "Динамо" - "Шахтар"

Гра стала двобоєм тренерів, яким належало якомога ефективніше використати переваги своїх футболістів і не дати це зробити супернику. У першій половині гри краще спрацював задум Сергія Реброва: завдяки пресингу динамівці, по-перше, не давали супернику спокійно контролювати м'яч, по-друге, мали шанси у контратаках.

Вплив на гру мав і арбітр зустрічі, який, аби загасити емоції, карав штрафними ударами чи не кожен контакт між футболістами. Наслідок – по одному м'ячу команди забили після штрафних, яких цілком можна було би і не призначати. Плюс - "безконтактна" гра була більш вигідною для гостей, чиї півзахисники швидше за киян працювали із м'ячем.

Попри те, що перша половина гри загалом проходила за сценарієм динамівців, було помітно: Мораес після забитого м'яча, був надійно закритий, а на лівому фланзі Макаренко та Гонсалес не встигали повертатися до захисту після втрати мяча. Причина – у Макаренка немає високої швидкості, а Гонсалес не вміє грати у відборі.

Саме на це, як виглядає, звернув увагу тренер "Шахтаря" у перерві. Саме із флангу Мораеса-Макаренка "прийшли" до воріт киян атаки, після яких підопічні Паоло Фонсеки спочатку зрівняли рахунок, а потім і вийшли уперед. Між цими голами стався, як на мене, ключовий епізод гри. Травмований грубим прийомом Буяльський спочатку довго не міг повернутися до гри, а потім - грати на повну силу. Поки динамівці готували заміну, рахунок вже був на користь "Шахтаря".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я помилився з вибором Мораеса" - Ребров

Слід було щось робити, а саме, замінити футболістів, які вже не були ефективними, тобто Мораеса та Гонсалеса. Із цим Ребров явно запізнився. Мораес був вилучений з поля після того, як піддався на провокацію суперника. Подібний хід подій назрівав. Нападник "Динамо", який програвав захисникам у швидкості, намагався "штовхатися" у боротьбі за позицію. А робити це із такими досвідченими футбольним провокаторами як Срна, Кучер та Ракицький собі дорожче.

Тож синхронні заміни команд принесли різний ефект. Якщо Тайсон та Дентіньйо додали "Шахтарю" швидкості у контратаках, то ані Бесєдін, ані Циганков вже не змогли бути такими корисними, якими могли би бути, якби з'явилися на полі раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Могли забити й більше, ніж чотири голи" - Фонсека

Тому гра закінчилася цілком логічною перемогою "Шахтаря". Він урешті скористався своїми перевагами і не дозволив це зробити "Динамо". Киянам можна посилатися на невдалі рикошети від Хачеріді та невикористані моменти Гармаша та Бесєдіна, які негативно вплинули на результат. Та чи варто це робити? Краще - не шукати причину у випадковостях, а думати над закономірностями, що призвели "Динамо" цієї осені до провалу як у чемпіонаті України, так і у Лізі чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «У чому помилився Ребров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути