пʼятниця, 30 вересня 2016 17:39

"У "Браги" був всього один момент, щоб нам забити" - Фонсека

"У "Браги" був всього один момент, щоб нам забити" - Фонсека
shakhtar.com

Наставник донецького "Шахтаря" Паулу Фонсека прокоментував перемогу над "Брагою" у Лізі Європи і розповів про підготовку до матчу чемпіонату України проти "Зорі".

"Це заслужена перемога над хорошою командою. Ми були дуже сильними на початку гри. Нам вдалося забити швидкий гол. Наша команда практично не давала ніяких шансів "Бразі" вийти з їх половини поля. Ми створювали хороші нагоди, але не змогли забити ще один м'яч. Але результат до перерви був цілком заслуженим.

У другому таймі команда продовжувала чудово себе показувати. Навіть після вилучення Фреда. Ми відчували себе досить комфортно після втрати дуже важливого для нас гравця і чудово тримали лінії. Я не відчував, що нашим воротам загрожує небезпека. У "Браги" був всього один момент, щоб нам забити.

Навіть, граючи у меншості ми продовжували створювати моменти і могли забивати ще більше. Думаю, деякі рішення арбітра були помилковими. Мої помічники сказали, що вилучення Фреда не зовсім правильне. У тому моменті мав бути призначений пенальті. На жаль, цього не сталося. Крім того, у наступному матчі ми будемо змушені грати без важливого для нас футболіста.

У першому таймі також був момент, коли можна було призначати пенальті у ворота суперника. Але цього не сталося.

Тарас Степаненко у кінці матчу відчув себе погано. Його винесли з поля на ношах. Але зараз йому вже краще. Ми сподіваємось, що з ним все буде добре.

У матчі ще була одна ситуація, коли арбітр міг показати жовту карточку. Маю на увазі момент, коли Богдан Бутко збив мене з ніг (оплески у залі)".

Паулу, вам сьогодні було принципово перемогти свою колишню команду?

"Зрозуміло, що цей матч був особливим для мене, адже я протистояв своїм колишнім гравцям. Але перемагати завжди важливо. Тому "Брагу" ми сприймали, як звичайного суперника".

Наскільки ви задоволені грою Богдана Бутка? Коли відновиться Даріо Срна?

"Богдан — є одним з найкращих наших гравців на полі, поки відсутній Даріо. Ми всі розуміємо значення капітана для нашої команди. Срна вже тренувався разом з командою. Він вже на фінальній стадії свого відновлення. Ми всі сподіваємося, що скоро він до нас повернеться".

Бутко отримає покарання за свій підкат?

(сміється) "Зрозуміло, що для Богдана не буде ніякого покарання. У футболі трапляються такі ситуації. Це нормально. Хоча і досить неочікувано".

Травми не отримали після підкату?

"Ні. На щастя, обійшлося без травм" (сміється).

На тренуваннях ви відпрацьовували гру у меншості? За рахунок чого команді вдалося надійно зіграти у захисті після вилучення Фреда?

"Команда додає з кожним днем. Ми ростемо. Зрозуміло, що на тренуваннях ми відпрацьовуємо різні ситуації. В останніх 7-8 матчах команда чудово себе показала насамперед у захисті. Нам забили всього 1 гол. І той з пенальті. Це означає, що ми на правильму шляху".

Наступний матч ви граєте проти "Зорі". Чи будете проводити ротацію на цей поєдинок?

"Після "Браги" у нас зовсім не буде часу на відновлення. Деякі зміни у команді будуть. Хочу уточнити — нас чекає складний поєдинок. "Зоря" - чудово показує себе у чемпіонаті України. Постараємось максимально підготуватися за цих 1,5 дні".

Чи зіграють орендовані "Зорею" гравці "Шахтаря"?

"Ні".

Наскільки теперішня "Брага" відрізняється від вашої?

"Зрозуміло, що команда змінилася. Я в жодному випадку не кажу, що зараз "Брага" грає гірше чи краще. Я знаю, що команда чудово себе показує у чемпіонаті Португалії. Значить, у команди все добре. У "Брагу" прийшов новий тренер з новими ідеями та своїм баченням гри.

Хочу ще подякувати всім вболівальникам, які сьогодні прийшли на стадіон нас підтримати. Нам було дуже приємно. Ви нам потрібні", - зазначив Фонсека.

Додамо, що матч "Шахтар" - "Зоря" пройде 2 жовтня у Запоріжжі. Вчора команда Юрія Вернидуба зазнала прикрої поразки від "Манчестер Юнайтед" у Лізі Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нам у більшості не вдалося бути такими сильними, як "Шахтар" - наставник "Браги"

Зараз ви читаєте новину «"У "Браги" був всього один момент, щоб нам забити" - Фонсека». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути