неділя, 01 квітня 2012 10:48

Травма Диканя, вилучення Спалетті: "Спартак" програв "Зеніту"

Травма Диканя, вилучення Спалетті: "Спартак" програв "Зеніту"
Андрій Дикань ціною травми рятує ворота "Спартака". Фото: spartak.com

Петербурзький "Зеніт" в 37 турі чемпіонату Росії з футболу виграв у гостях у московського "Спартака" з рахунком 2:1 і зміцнив своє лідерство в турнірній таблиці. За "Зеніт" м'ячі забили Сергій Семак і Олександр Кержаков, за "Спартак" - Артем Дзюба. Травму у матчі отримав голкіпер "Спартака" Андрій Дикань.

Рахунок в матчі був відкритий вже на 10 хвилині - Сергій Семак пробив у дотик з-за меж штрафного після пасу від Костянтина Зирянова.

Перший тайм так і закінчився з рахунком 0:1, хоча у "Зеніта" було ще кілька можливостей для взяття воріт - в цілому пітерці перегравали "Спартак". Тим не менш, на перерву команди могли піти з рівним рахунком, але м'яч після виконання штрафного Дмитром Комбаровим на останній хвилині тайму влучив у поперечину воріт В'ячеслава Малафєєва.

У перерві за неясних поки обставин з лавки був вилучений головний тренер "Зеніту" Лучано Спаллетті, після чого керувати командою стали його асистенти.

На 51-й хвилині Андрій Дикань врятував свою команду після виходу один на один Олександра Кержакова. Саме в цьому епізоді воротар отримав травму: Кержаков випадково вдарив Диканя коліном в голову. Після невеликої паузи Дикань вирішив продовжувати гру, навіть незважаючи на око, що заплило і величезний синяк.

Уже через 10 хвилин після цього "Зеніт" отримав право на пенальті - у своєму штрафному на Кержакові сфолив Ніколас Пареха. Кержаков реалізував пенальті, після чого Дикань попросив заміну.

Єдиний гол "Спартака" відбувся на 85-й хвилині: Дзюба забив після навісної передачі Парехи.

Після цього матчу у "Зеніта" стало 74 очки після 37 ігор - він упевнено займає перше місце в чемпіонаті. У "Спартака" залишилося 62 очка, він займає четверту сходинку.

Зараз ви читаєте новину «Травма Диканя, вилучення Спалетті: "Спартак" програв "Зеніту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути