вівторок, 20 березня 2012 10:01

Дикань програв московське дербі, Вороніну дісталося від пітерських гостей: результати 35-го туру РПЛ

У понеділок матчем "Спартак" - ЦСКА завершився 35-й тур російської Прем'єр-ліги. Завдяки голам Зорана Тошича і Сейду Думбія армійці здобули перемогу - 2:1.

Червоно-білі з перших хвилин постали в гостроатакуючий складі з трьома форвардами: Артемом Дзюбою, Еммануелем Еменіке і Арі, тоді як Веллітон, один з протагоністів попереднього дербі, залишився в запасі. У нападі у ЦСКА теж вийшла потужна артилерія: Думбія, Ахмед Муса і Томаш Нецид, який повернувся в "основу".

Втім, небезпечних моментів довелося чекати дуже довго. Команди зробили ставку на обережний футбол, зрідка наносячи удари з дальньої дистанції, з якими легко справлялися голкіпери. По суті, перший же реальний шанс відкрити рахунок закінчився голом.

На 37-й хвилині Думбія розкрив оборону суперника пасом на Тошича, і сербський хавбек несильно, але влучно пробив у дальній кут. М'яч, відскочивши від штанги, закотився за "стрічку". Таким чином, Тошич відзначився у другій грі поспіль - в минулу середу серб ефектним ударом забив гол "Реалу".

Незважаючи ні на що, наставник "Спартака" Валерій Карпін вирішив почекати з замінами: другий тайм обидві команди розпочали в колишніх складах. І вже на 51-й хвилині стало ясно, що тренер не помилився. Малопомітний до перерви Дзюба, отримавши передачу від Євгена Макєєва, коліном прокинув м'яч собі на хід і ударом з лінії штрафного вразив "дев'ятку".

Трохи пізніше Еменіке ледь не вивів свою команду вперед. Нігерійський бомбардир втік на рандеву з армійським голкіпером, але Сергій Чепчугов вчасно вискочив з воріт і не дозволив опоненту обіграти себе. ЦСКА виглядав куди гостріше. Алан Дзагоєв кинув у прорив по правому флангу Мусу, той прострілив на "п'ятачок", де кинутий усіма Думбія забив свій 26-й гол в чемпіонаті.

Майже відразу ж армійці могли збільшити перевагу. Після подачі кутового Томаш Нецид головою бив практично в упор - воротар "Спартака" Андрій Дикань виручив. Потім стовідсотковий шанс упустив Думбія. Зігравши "в стінку" з Дзагоєвим, івуарієць виявився віч-на-віч з Диканем, але, намагаючись його перекинути, просто подарував м'яч голкіперу.

"Спартак" виглядав розгубленим. Попереду у команди не виходило абсолютно нічого, чому сприяла заміна Леоніда Слуцького, який замість Нецида випустив на поле опорного півзахисника Євгена Алдоніна. Карпін, в свою чергу, пішов ва-банк. Прибравши з центральної зони Демі де Зеува, він кинув у бій нападника Веллітона.

Навіть цей хід не допоміг червоно-білим. Жодного реального шансу відігратися вони так і не отримали, а от Думбія на 81-й хвилині не використав черговий блискучий момент. Замикаючи подачу з кутового, він наносив удар з трьох метрів, але Дикань незбагненним чином ліквідував загрозу, після чого африканець примудрився не влучити в порожні ворота.

Підсумок - 2:1 на користь ЦСКА, який знову наблизився до лідера "Зеніту" на відстань шести очок. "Спартак" на весняному відрізку чемпіонату, як і раніше без перемог.

Група А, 35-й тур

Спартак - ЦСКА - 1:2 (0:1, 1:1)

Голи: 0:1 - Тошич (37), 1:1 - Дзюба (51), 1:2 - Думбія (62).

СПАРТАК: Дикань, Паршивлюк, Пареха, Сухі, Макєєв, де Зеув (Веллітон, 73), Каріока, Білялетдінов (Д. Комбаров, 63), Еменіке, Дзюба, Арі (Макгіді, 55).

Динамо - Зеніт - 1:5 (0:3, 1:2)

Голи: 0:1 - Крішіто (14), 0:2 - Кержаков (15), 0:3 - Семак (24), 1:3 - Кураньї (72), 1:4 - Кержаков (75), 1:5 - Хусті (79).

ДИНАМО: Березовський, Гранат, Епуряну, Ломіч, Юсупов (Нобоа, 46), Семшов, Кокорін (Самедов, 46), Фернандес (Місімовіч, 73), Джуджак, Кураньї, Воронін.

Кубань - Рубін - 1:0 (1:0, 0:0)

Гол: 1:0 - Піццеллі (43).

Локомотив - Анжі - 1:0 (0:0, 1:0)

Гол: 1:0 - Глушаков (73).

Група B, 35-й тур

Амкар - Томь - 0:0 (0:0, 0:0)

Крилья Совєтов - Спартак Нальчик - 1:0 (0:0, 1:0)

Гол: 1:0 - Яковлєв (48).

Волга НН - Краснодар - 1:2 (0:0, 1:2)

Голи: 0:1 - Мовсісян (49, пенальті), 1:1 - Бібілов (52), 1:2 - Мартинович (69).

Терек - Ростов - 1:0 (0:0, 1:0)

Гол: 1:0 - Асільдаров (48).

За матеріалами УЄФА, sports.ru

Зараз ви читаєте новину «Дикань програв московське дербі, Вороніну дісталося від пітерських гостей: результати 35-го туру РПЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути