понеділок, 06 липня 2009 09:56

ТОП-15 літніх трансферів України

ТОП-15 літніх трансферів України

Трансферне літо-2009, не дивлячись на фінансову кризу, обіцяло бути багатим для України на події. Поки більше загадок. Але тим спекотніше буде далі.

"Динамо" з приходом Газзаєва повинне було купувати. І почало це робити, придбавши на позицію центрбека Леандро Алмейду. Ще одного бразильця - Марсело Олівейру з "Корінтіанса" - чекаємо на місце лівого хава. Тоді побажання тренера по кадрах будуть виконані на 100%, і ми побачимо головну відмінність нового ДК від ДК Сьоміна - фланги.

Проте поки головним трансфером, пов"язаним з "Динамо", стала не покупка, а продаж - Бангури в "Ренн". А головною інтригою, що закрутилася після інтерв"ю Ігоря Суркіса "Сегодня", як і раніше залишається, чи повернеться в ДК Шевченко. За зарплатою, віллою, школою для дітей Андрія, говорить президент київського клубу, справа не стане.

"Шахтар" серйозних покупок не робить, але ні дня не проходить без новин про можливе працевлаштування Чигринського в "Барсові" і Срни - в Каталонії, "Баварії", "Реалі" або "Тоттенхемі". Це міг бути перехід схожий на трансфер Шевченка з ДК до "Мілана", але "Шахтар" розлучатися з лідерами не поспішає. Нерви у Рината Ахметова міцні.

"Металіст" відпускає до Аргентини Асеведо, який занудьгував за батьківщиною і, схоже, бере звідти хава "Індепендьєнте" Фредеса. Але головні питання інші. Чи повернеться після медобстеження в Бельгії Коельо, трансфер якого в ШД зірвався, схоже, через травму бразильця, або ж продовжить пошуки нової команди? І яким орендованим гравцем "Метал" підсилить напад? Лисенко? Селезньовим, який, виступаючи на правах оренди в "Арсеналі", ледь не став найкращим бомбардиром першості? Або обома?

Відзначимо активність перед єврокубками МД, "мовчанку" "Ворскли", куди "сватають" Коритько, а також появу Реброва і Воробея в "Арсеналі". Хоча на двох їм - 65, дуже хочеться, щоб дует колишніх мегазірок "Динамо" і "Шахтаря" став прикрасою нового чемпіонату.

ДО УКРАЇНИ

Сергій Ребров, 35 років, форвард

"Рубін" (Росія) >>> "Арсенал"

Найкращий бомбардир чемпіонатів України за всю історію (123 голи в 261 матчі) у другий рік виступів за казанський "Рубін" втратив місце в основному складі чемпіонів Росії. Заявивши, що не хоче отримувати гроші за поліровку лавки запасних, розірвав контракт. Київський "Арсенал" вибрав, щоб бути поряд з сім"єю.

Леандро Алмейда, 22 роки, захисник

"Атлетіко Мінейро" (Бразилія) >>> "Динамо"

Куплений за 4,5 млн євро. У 22 вже "капітанив" у Бразилії. Крім того, багато забивав головою і з пенальті. У цьому компоненті готовий скласти конкуренцію Алієву. Але головне для нього - бути здоровим і компенсувати відсутність травмованих Михалика, Діакате і Сабліча.

Мусавенгосі Мгуні, 26 років, форвард

"Аль-Шабаб" (ОАЕ) >>> "Металург" Д

При 190 см зімбабвієць забиває "ножицями". Але тип безглуздий. З "Омонії" (28 голів в 66 матчах) за €1,5 млн виїхав в ОАЕ, назвавши кіпріотів расистами. З "Ель-Шабабом" порвав із словами "я не гравець на 60 хвилин". А рік тому підвів тренера збірної, не попередивши про травму.

Генрік Мхітарян, 20 років, півзахисник

"П"юнік" (Вірменія) >>> "Металург" Д

Автор одного з трьох голів вірмен у відборі ЧС-2010. Дебютував за збірну ще у віці 17 років. Найкращий бомбардир поточного чемпіонату Вірменії (11 голів). І з ходу забив три голи в двох спарингах за МД. Контракт з атакуючим хавбеком підписали за схемою 3+2.

Марк Фашан, 20 років, захисник

"Осер" (Франція) >>> "Динамо"

Перше придбання газзаєвського "Динамо". Після ігор за дубль "Осера" лівий/центральний захисник може вийти в ЛЧ. Хоч вільного агента і брали на перспективу, але при травмах захисників динамівців місце в складі він може отримати і зараз.

ПО УКРАЇНІ

Андрій Воробей, 30 років, форвард

"Дніпро" >>> "Арсенал"

Один з тих, завдяки кому "Шахтар" в 2002-му порушив гегемонію "Динамо" в чемпіонаті України. Хто б тоді подумав, що коли-небудь Воробей переїде грати до Києва. Але це трапилося. Правда, перейшов Андрій не в "Динамо", а по прокладеній одноклубниками з "Дніпра" орендній доріжці в "Арсенал", де вже забив два м"ячі в двох спарингах.

Василь Кобін, 24 року, півзахисник

"Карпати" >>> "Шахтар"

Віддавши "Карпатам" в оренду Федецького і Кожанова, "Шахтар" купив у них Кобіна. Правда, при його продажі половиною виручки поділиться з львів"янами. Луческу підтвердив, що швидкісний і агресивний Кобін - можлива альтернатива Срні на випадок переходу хорвата.

Богдан Шуст, 23 року, голкіпер

"Шахтар" >>> "Металург" Д

У 19 він дебютував у збірній, в 20 став основним кіпером "Шахтаря". Але після поразки від "Севільї" N1 став П"ятов. Два роки Шуст безуспішно з ним боровся. Поки не з"явився варіант оренди в МД. Теж єврокубки і теж конкуренція - з Дішленковічем.

Олексій Годін, 26 років, півзахисник

"Металург" З >>> "Металург" Д

Заміна Фернандешу, який повернувся на Кіпр. Покупка - під Лігу Європи. З дев"яти років виступав за інший "Металург" - запорізький. Став лідером команди, отримавши капітанську пов"язку. А з "молодіжкою" виграв "срібло" ЧЄ-2006.

Ігор Шуховцев, 37 років, голкіпер

"Іллічівець" >>> "Зоря"

37-річний Шуха був єдиним гравцем в ЧУ старшим за свого тренера (Близнюку - 35). Після рішення "Іллічівця" не продовжувати контракт заявив, що його викинули, як собаку, в клубі ж здивувалися, чому він не заїхав за приготованим йому подарунком.

З УКРАЇНИ

Ісмаель Бангура, 24 року, форвард

"Динамо" >>> "Ренн" (Франція)

Гвінеєць був головним бомбардиром "Динамо" двох останніх сезонів - 40 м"ячів в 71 матчі. Але фанів ДК не залишало відчуття, що він був здатний на більше. А самого Ісму не покидало бажання повернутися до Франції. Отримавши пропозицію в 11 млн євро від "Ренна", клуб пішов йому назустріч. Танцюрист став найдорожчим легіонером, проданим киянами.

Марсело Морено, 22 року, форвард

"Шахтар" >>> "Вердер" (Німеччина)

На думку Луческу, болівієць не зміг адаптуватися до ЧУ, тому був відправлений до річної оренди за 2 млн євро в обіграний у фіналі Кубка УЄФА "Вердер". До речі, німці хотіли купити його рік тому. За ШД Марсело забив 3 голи в 21 грі.

Максим Шацьких, 30 років, форвард

"Динамо" >>> "Локомотив" (Казахстан)

"Винищувач МАХ 16. 328 бойових вильотів, 142 збитих". Таким банером фани ДК провели найкращого бомбардира команди цього століття. У Сьоміна він майже не грав, а чекати шансу від Газзаєва не став і на правах вільного агента пішов до Казахстану, до екс-динамівця Юрана.

Рікарду Фернандеш, 31 рік, півзахисник

"Металург" Д >>> "Анортосіс" (Кіпр)

До України перейшов як кумир фанів кіпрського Апоєля, де виділявся стрімкими проривами і гольовими пасами. Через сезон найкращий гравець МД (27 матчів, 9 м"ячів) за сімейними обставинах попросився назад на Кіпр.

Малхаз Асатіані, 27 років, захисника

"Динамо" >>> "Локомотив" (Росія)

Людина Сьоміна. З поверненням Юрія Павловича до Москви, також повернувся в "Локо". Хоча "Динамо" дуже хотіло залишити його у себе для ЛЧ, не дивлячись на фінансові апетити грузина, який отримував в Києві, за неофіційною інформацією, мало не більше за всіх.

"Сегодня"

Зараз ви читаєте новину «ТОП-15 літніх трансферів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути