пʼятниця, 20 травня 2011 12:01

Святкування 75-річчя "Шахтаря" увійшло до десятки найдорожчих приватних вечірок планети

Святкування 75-річчя "Шахтаря" увійшло до десятки найдорожчих приватних вечірок планети

Донбас, а разом з ним і вся країна відзначили 75-річчя футбольного клубу "Шахтар". Як пише Корреспондент, у результаті з легкої руки мільярдера Ріната Ахметова це свято увійшло до десятки найдорожчих приватних вечірок на планеті за останні роки.

Забита під зав'язку чаша 50-тисячного стадіону, складне лазерне та піротехнічне шоу, виступи світових поп-зірок, тисячі гостей, серед яких одразу чотири президенти України.

З подібним титанічним розмахом, гідним весілля англійського принца або церемонії відкриття Олімпійських ігор, в Донецьку 14 травня 2011 відзначили ювілей - 75-річчя місцевого футбольного клубу "Шахтар", відзначає журнал.

Марко Баліч, генеральний продюсер всесвітньо відомої італійської компанії K-Events, яка займалася підготовкою шоу, в розмові з Корреспондентом заявив, що це найскладніше і дороге торжество, яке доводилося організовувати його команді на замовлення приватної особи. За масштабністю ювілей гірників готовий посперечатися з самими пафосними святкуваннями останніх років - церемоніями відкриття і закриття останніх Олімпіад та Мундіалю-2010 у ПАР.

Офіційні представники клубу, наприклад, Сергій Палкін, гендиректор "Шахтаря", не розкривають суму, в яку президентові клубу Рінату Ахметову, чиї статки Корреспондент у минулому році оцінив у $ 17,8 млрд, обійшовся цей шикарний командний свято.

Проте джерело в клубі уточнило, що п'ять років тому, на 70-річчя команди, "Шахтар" витратив близько $ 5 млн. Нинішнє ж торжество є як мінімум втричі масштабнішим, тому кошторис шоу-2011 повинна бути ніяк не менше $ 15 млн, додав він.

У результаті серед найдорожчих приватних вечірок останніх років у світі ювілей донецької команди став п'ятим за валовими витратами. Ахметов і Ко в цій дисципліні поступилися лише двом весіллям (дочки індійського сталевого магната Лакшмі Міттала, а також російського мільярдера Андрія Мельниченка), церемонії відкриття курорту Atlantis the Palm в Дубаї і урочистостей з нагоди дня народження султана Брунею Хассанала Болкіаха.

Навіть найбагатший клуб в світі, мадридський "Реал", за словами Баліча, не готовий витрачатися на подібні заходи з шахтарським розмахом. "У нашому шоу ми використовували такі ж проекції, що були під час церемонії відкриття чемпіонату світу з футболу", - з гордістю каже генпродюсер K-Events.

Подібний розмах сам Ахметов пояснив просто: мовляв, все це робиться заради вболівальників. "Я вважаю, що вони це заслужили", - сказав він після багатогодинного шоу.

Зараз ви читаєте новину «Святкування 75-річчя "Шахтаря" увійшло до десятки найдорожчих приватних вечірок планети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути