вівторок, 17 травня 2011 06:45

Янукович обіймався з Луческу

Автор: фото: REUTERS/Valeriy Bilokryl
  Стадіон ”Донбас Арена” під час святкування 75-річчя ”Шахтаря”. Шоу тривало три години
Стадіон ”Донбас Арена” під час святкування 75-річчя ”Шахтаря”. Шоу тривало три години

У суботу донецький "Шахтар" відзначив 75-річчя клубу. У цей день на "Донбас Арені" відбулося шоу "Вшановуємо минуле. Створюємо майбутнє". Організувала святкування італійська компанія

"К-івентс".

— Два роки тому ми вже працювали в Донецьку — організували відкриття "Донбас Арени", — каже 49-річний Марко Баліч, продюсер шоу і президент "К-івентс". — Основна мета цьогорічного шоу — подякувати вболівальникам "Шахтаря".

— Сценарій святкування ми розробили шість місяців тому, — розповідає Клаудія Каттаї, координатор проекту. — Деякі наші працівники приїхали в Донецьк 14 лютого і весь цей час працювали тут. Репетиції тривали майже два місяці. Загалом шоу готували близько 2 тисяч людей.

— Бюджет проекту складається з кількох контрактів, які містять пункт про нерозголошення суми. Це — конфіденційна інформація, — каже генеральний директор "Шахтаря" 36-річний Сергій Палкін.

Квитки на шоу коштували від 100 грн до 4 тис. Стадіон уміщує 51 504 глядачів. У п'ятницю квитків у касах уже не було.

На кожному сидінні є пакунок із ліхтариком, програмкою святкування та двоколірною подушкою. Двоє ведучих розповідають глядачам як користуватися цими предметами.

Одну з центральних трибун займають гравці команди. Вони вдягнені у клубні костюми з жовтогарячими краватками. Захисники Микола Іщенко та Резван Рац дають автографи.

Для захисту газону використали спеціальне покриття. У центрі поля поставили великий терикон і дві труби, з яких іде дим. Глядачів переносять у 1936 рік і показують імпровізований футбольний матч — так народився "Шахтар".

Коли звучить гімн України, стадіон стає синьо-жовтим. Глядачі тримають поперед себе подушечки. Віктора Януковича вітають оплесками.

— На примере "Шахтера" вся Украина должна занять достойные места в Лиге чемпионов европейских стран, — президент України виголошує промову російською.

На поле двома колонами виходять ветерани "Шахтаря". Хвилиною мовчання згадують померлих футболістів. 100 уболівальників виносять величезні копії завойованих командою трофеїв — Кубок і Суперкубок СРСР, Кубки прем'єр-ліги та України, Суперкубок України та Кубок УЄФА.

Потім з'являється чорний кріт, який нагадує невелику машину. "Риє" поле. Із нього виходить Кріт, талісман команди, і танцює під мелодію пісні "Спят курганы темные". Її виконує Таїсія Повалій.

Танцюристи в яскравих плащах і з парасольками в руках по черзі створюють на полі величезну троянду, число "75" і напис "Шахтар". Із трибун на поле спускається полотно з емблемою клубу.

Футболісти по черзі виходять із тунелю і вітають глядачів. Першим на полі з'являється голкіпер Рустам Худжамов. Найгучніше трибуни зустрічають капітана "Шахтаря" хорвата Даріо Срну. Коли виходить наставник Мірча Луческу, дехто з глядачів встає. Останнім до команди приєднується її власник Рінат Ахметов. Гімн клубу стадіон співає стоячи.

— Сподіваюся "Шахтар" відсвяткує свій 100-річний ювілей і більше, — каже у відеопривітанні наставник каталонської "Барселони" Хосеп Ґвардіола. Звучать також поздоровлення від іспанця Хуанде Рамоса, француза Арсена Венґера, англійців Роя Ходжсона та Гаррі Реднаппа. "Шахтар" грав із командами цих фахівців.

На полі з'являється 4-поверховий рожевий торт зі свічками у вигляді числа "75". Їх "запалює" колишній капітан "Шахтаря" Михайло Соколовський.

— С днем рождения тебя, с днем рождения, любимый "Шахтер", — співає російською з акцентом у стилі Мерилін Монро голлівудська актриса Міла Йовович. "Задуває" свічки. Іде вздовж трибун. Хтось із глядачів простягає уродженці Києва букет квітів. Йовович приймає його.

Під музику із фільму "Зоряні війни" стадіоном крокує 25-метровий гігант-футболіст у формі "Шахтаря" з номером "75". Потім він висить у повітрі над однією з трибун.

— Трохи нагадує Ярослава Ракицького, — шепочуться глядачі.

20 хв. на "Донбас Арені" монтують сцену для американської співачки Ріанни. Вона півгодини виконує свої хіти. Закінчується шоу феєрверком. У віп-ложі за ним спостерігають Ахметов, Янукович і Луческу. Президент України обіймає наставника "гірників", довго про щось із ним говорить.

— Віктор Федорович із 5 років уболіває за "Шахтар". Йому завжди було цікаво, що з командою, хто травмований, — каже після шоу Ахметов.

На дні народження "Шахтаря" були три попередні президенти України — Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко.

Усе можна купити у кредит

У футбольному магазині на "Донбас Арені" понад 160 видів продукції, він займає 390 кв. м. Усі товари можна купувати у кредит без початкового внеску.

Комплект постільної білизни — 670 грн

Іграшка "Кріт у смокінгу" — 120

Чашка — 75

Шарф — 70

Футболка "Шахтар" — чвертьфіналіст Ліги чемпіонів — 95

Вишиванка з емблемою "Шахтаря" — 1490

Ручка — 6

Розплачуватися треба спеціальними картками

На "Донбас Арені" працюють 53 пункти швидкого харчування. Розплачуватися треба спеціальними картками, які можна придбати у працівників стадіону біля фаст-фудів.

Хот-доґ — 14 грн

Чизбургер — 16

Гамбургер — 16

Попкорн (1 л) — 16

Чай із лимоном — 8

Кава еспресо — 6

Кока-кола (0,5) — 8

Пиво (0,4) — 8

Соняшникове насіння — 7

Морозиво ріжок — 12

 

Зараз ви читаєте новину «Янукович обіймався з Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути