вівторок, 31 грудня 2013 13:56

Шумахера прооперували вдруге

Шумахера прооперували вдруге
Лікарі оцінюють стан Міхаеля Шумахера як важкий ФОТО: dw.de

Колишнього пілота Формули-1 Міхаеля Шумахера, який отримав травму голову під час катання на гірських лижах, прооперували вдруге. Про це, як повідомляє Agence France-Presse, заявив на прес-конференції лікар Жан-Франсуа Пайен, який лікує німця в лікарні в Греноблі. Операція з видалення гематом в мозку, уточнює The Guardian, тривала дві години.

У стані Шумахера, введеного в штучну кому, спостерігаються незначні поліпшення. За словами лікарів, небезпека для життя гонщика не минула, але вони "виграли трохи часу". Як передає Reuters, є "деякі ознаки" того, що стан Шумахера "краще контролюється".

Напередодні, 30 грудня, лікарі оцінювали стан колишнього пілота Формули-1 як важкий, відмовляючись давати подальші прогнози. На той момент Шумахеру була зроблена одна операція (для зменшення внутрішньочерепного тиску), він перебував у штучній комі, і лікарі підтримували температуру його тіла на рівні 34-35 градусів Цельсія.

44-річний Шумахер отримав травму голови 29 грудня, катаючись на гірських лижах у французьких Альпах. Він вдарився головою об камінь і, за словами лікарів, зміг вижити тільки тому, що був у захисному шоломі. На вертольоті гонщика доставили в лікарню міста Мутьє, а потім переправили в Гренобль.

Міхаель Шумахер дебютував у Формулі-1 в 1991 році. Він виступав за команди Benetton, Ferrari і Mercedes. У 1994 році німець виграв свій перший чемпіонський титул. Всього він ставав чемпіоном сім разів (останній раз - у 2004 році), що робить його рекордсменом на даний момент. Кар'єру пілота Формули-1 Шумахер завершив у 2012 році.

Зараз ви читаєте новину «Шумахера прооперували вдруге». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути