понеділок, 22 серпня 2016 12:17

Суддю, який "зарубав" Беленюка в Ріо, відсторонили від роботи

Суддю, який "зарубав" Беленюка в Ріо, відсторонили від роботи
За спірного суддівства Беленюк завоював в Ріо лише срібло. Фото: noc-ukr.org

Об'єднаний світ боротьби (UWW) відсторонив 3 суддів за "підозрілу манеру суддівства" - грузина Темо Казарашвілі, Тон Кин Чона з Південної Кореї і росіянина Сергія Новаковського.

Причиною стала їхня робота в чвертьфінальному поєдинку Олімпіади з вільної боротьби між пуерторіканцем Франкліном Гомесом і борцем з Узбекистану Іхтієром Наврузовим.

Етична комісія UWW розслідуватиме обставини, що стосуються спірного поєдинку. За необхідності застосує санкції до арбітрів.

Нагадаємо, Казарашвілі працював під час фінальної битви українця Жана Беленюка. Через суперечливе суддівство її виграв росіянин Давит Чекветадзе.

Ця трійка суддів обслуговувала битву за бронзові медалі між монголом Ганзорігійном Мандахнараном і узбекистанцем Іхтієром Наврузовим, яка закінчилася скандалом. Вона завершилася з рахунком 7:6 на користь Ганзорігійна. Борець і його команда почали святкувати здобуття "бронзи", але на табло запалав рахунок 7:7. Після тривалих суперечок тренери монгола роздяглися на килимі і відмовилися залишати його. У підсумку перемогу присудили узбеку з рахунком 8:7.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жан Беленюк битиметься за "золото" Олімпіади з росіянином

Зараз ви читаєте новину «Суддю, який "зарубав" Беленюка в Ріо, відсторонили від роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути