субота, 26 листопада 2011 13:01

Суд заарештував будинок і рахунки форварда донецького "Шахтаря"

Суд заарештував будинок і рахунки форварда донецького "Шахтаря"

Загребський будинок нападаючого збірної Хорватії з футболу та донецького "Шахтаря" Едуардо да Сілви заарештований судовими приставами, а рахунки футболіста заморожені, передає РИА Новости, посилаючись на хорватське видання Sportske Novosti.

Раніше віце-президент хорватського клубу "Динамо" Здравко Маміч зажадав у Едуардо, який виступав у загребській команді у 1998-2007 роках, через суд виплатити близько мільйона євро за контрактом, укладеним між ним і футболістом в 2001 році.

Згідно з цим контрактом, Маміч вклав деяку суму в розвиток юного футболіста,який приїхав з Бразилії, і розраховував отримати виплати в разі успішних виступів гравця. Сам Едуардо в листопаді 2010 року заявив, що підписував контракт, не знаючи хорватської мови досить добре, тому погодився на лихварські і "рабські" умови.

"Якщо за будь-якої причини іноземний гравець відмовляється дотримуватися цієї угоди, то сторони погоджуються, що спонсори гравця мають право на негайне примусове вилучення його власності", - цитує хорватське ЗМІ договір 2001 року.

Після того як Маріо Маміч, син віце-президента "Динамо", якому Здравко Маміч делегував частину прав за контрактом з Едуардо, клопотав до суду про виконання договору, протягом п'яти днів було прийнято рішення про арешт будинку і автомобіля Едуардо, а також його рахунків.

Нападник "Шахтаря" також повинен буде виплатити близько 700 тисяч євро (з відсотками ця сума сягає мільйона євро) за вкладені інвестиції. Повідомляється, що необхідна пеня дорівнює п'ятій частині всіх доходів форварда з моменту його переходу з "Динамо" в лондонський "Арсенал" в 2007 році.

Едуардо, уродженець Ріо-де-Жанейро, перебрався до Хорватії в 1998 році у віці 15 років. Отримавши громадянство, з 2004 року футболіст виступає за збірну Хорватії, з якою пробився на Євро-2012. У 2007-2010 роках форвард грав за лондонський "Арсенал", а останній сезон захищає кольори донецького "Шахтаря".

Зараз ви читаєте новину «Суд заарештував будинок і рахунки форварда донецького "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути