понеділок, 25 вересня 2017 14:35

Стало відомо, яке покарання загрожує Срні за допінг

Стало відомо, яке покарання загрожує Срні за допінг
Срну можуть дискваліфікувати на два роки. Фото: shahtar.com

Капітан "Шахтаря" Даріо Срна може отримати тривалу дискваліфікацію за вживання допінгу - від 1 до 2 років відсторонення від футболу.

Це можливо навіть у разі, якщо Срна доведе, що приймав заборонений препарат ненавмисно, сказав в ефірі програми "Профутбол" координатор допінг-контролю чемпіонату України Максим Бецко.

Рішення з дискваліфікації Срни можуть прийняти вже 29 вересня. До цього моменту в капітана "Шахтаря" є час, щоб надати свої аргументи для виправдання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Замінити Срну може Степаненко, якщо навчиться себе контролювати" - експерт

"18 вересня він отримав повідомлення. Тепер у нього є 10 днів, щоб пояснити, яким чином ця речовина потрапила в його організм. Якщо він не дасть пояснення або скаже, що не пам'ятає, як це сталося, то його автоматичне усунення з будь-яких матчів на території України відбудеться 29 вересня. Теоретично він ще може зіграти в єврокубках, але УЄФА прийматиме рішення дуже швидко. Як тільки буде рішення національного антидопінгового центру, то в УЄФА на рішення підуть лічені дні", - повідомив Бецко.

"Покарання залежить від того, наскільки він сам визнає вину, як співпрацюватиме з органами, які розслідуватимуть цю справу, а також від того, якою буде його вина в прийомі цього препарату. Може, він і не знав, що приймає це, може, в нього є якісь вороги, або хтось радив йому це приймати. Але відповідальність він нестиме в будь-якому випадку, навіть якщо не знав, що приймав заборонений препарат. Якщо доведуть, що не було наміру використовувати препарат для отримання переваги над суперниками, то може бути якесь мінімальне покарання - рік або два", - також зазначив він.

Раніше Даріо Срна заявив, що припиняє свої виступи за "Шахтар" і спробує довести свою невинуватість.

"Шахтар" підтвердив наявність у Даріо Срни позитивної допінг-проби.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, яке покарання загрожує Срні за допінг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути