вівторок, 07 серпня 2012 09:51

Стадіон з ровом, похвала за Євро: "Динамо" потренувалось у Роттердамі
18

Стадіон роттердамського "Фейєнорда" - "Де Кюйп", він же "котел", вміщує 51 180 глядачів. Сьогодні арена буде повністю заповнена. О 21:00 за київським часом на поле вийдуть "Фейє" і київське "Динамо".

У понеділок на "Де Кюйпе" суперники провели традиційні для Ліги чемпіонів медіа-заходи. Першим з пресою поспілкувалися господарі — наставник "Фейєнорда" Рональд Куман прийшов у прес-центр з Рубеном Схакеном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" зовсім не обов'язкого вигравати гру" - Куман

З українськими журналістами поспілкувався також Даріл Янмаат.

"Наші шанси на прохід в наступний раунд Ліги чемпіонів 50% на 50%. Нам потрібно забити гол, щоб продовжити собі життя у турнірі", - заявив Янмаат.

Через годину до прес-центру вже навідався Юрій Сьомін з віце-капітаном Тарасом Михаликом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми налаштовані тільки на перемогу" - Михалик і Сьомін провели прес-конференцію у Роттердамі

"Нічого, що переклад буде російською мовою? Нам не вдалося знайти перекладача, який би говорив українською. Сподіваюсь це вам не створить ніяких труднощів", - каже Гідо Вадер перед прес-конференцією Кумана.

Перекладачем виявилася уродженка Москви.

"Я дуже поважаю українську мову. Також хочеться похвалити Україну за Євро-2012. Ми ретельно стежили за турніром і були враженні тим, як ви провели такий турнір".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вірю, що "Динамо" пройде далі" - Хацкевич

Ми також похвалимо дівчину. Вона перекладала практично слово у слово, навіть Михалика, який говорив українською.

Після прес-конференції "Динамо" провело тренування на "Де Кюйпе". Наші враження — затишний стадіон з цікавими архітектурними рішеннями. Дуже хочеться подивитися на "котел" з його галасливими вболівальниками.

"Фанати "Фейєнорда" - одні з найактивніших у Голландії, - розповідає супроводжуючий нашої групи Стюарт. - Від них можна очікувати проблем. Пам'ятаю, після матчу збірних Англії та Голландії назрівала масова бійка між вболівальниками, але тоді дуже добре спрацювала місцева поліція і попередила побоїще.Тоді англійські вболівальники побилися між собою. Всі голландські газети про це писали. Щодо завтрашнього матчу, то стадіон буде повним. Це перший офіційний матч сезону для "Фейє". Вболівальники засумували за великим футболом. Тим більше ще нічого остаточно не вирішено".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уболівальники "Феєноорда" розкупили всі квитки

Щодо цікавих архітектурних рішень, то всіх журналістів здивував глибокий і досить широкий рів між трибунами та полем. Ризикну припустити, що від захищає футболістів від емоційних вболівальників. Сьогодні вечером перевірю цю теорію. Потрапити на поле можна лише одним способом - через тунель, яким футболісти виходять на поле.

Стадіон побудований так,що журналісти також ніяк не пересікаються з вболівальниками. Змішана зона на арені розташована відразу біля роздягалень.

Перед стадіоном знаходиться офісне приміщення. Там гостей зустрічає макет арени та бюст Ернста Хаппеля. Легендарний австрієць тренував "Фейєнорд" і досяг з клубом успіху. При згадці про Хаппеля вболівальники "Фейє" розпливаються у посмішці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Назвав сина не на честь Шевченка" - Ідейє

А от при згадці про "Аякс" роблять великі очі і хитають головою. Амстердамці — не просто суперники, а закляті вороги для вболівальників "Фейє". Вони навіть не вболівають за збірну Голландії, адже у її складі виступає чимало гравців "Аякса".

"Я не вірю, що "Фейєнорд" переможе "Динамо". Я кажу це щиро. Сподіваюсь, що команда покаже хороший футбол. Треба думати про чемпіонат Голландії," - каже наш водій автобуса.

Додамо, що у Голландії до "Динамо" приєднався швейцарський олімпієць Адмір Мехмеді. Збірна Швейцарії не змогла вийти з групи на Олімпіаді в Лондоні.

Нагадаємо, сьогодні матч "Фейєнорд" - "Динамо" розпочнеться о 21:00.

Зараз ви читаєте новину «Стадіон з ровом, похвала за Євро: "Динамо" потренувалось у Роттердамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути