четвер, 29 вересня 2011 18:26

"Ситуація з захисниками в Україні жахлива, "Шахтар"- не виняток" - Шкапенко

"Ситуація з захисниками в Україні жахлива, "Шахтар"- не виняток" - Шкапенко

"Шахтарю" в терміновому порядку потрібно щось робити з обороною, інакше в Лізі Чемпіонів буде важко розраховувати на успіх. У цьому впевнений екс-півзахисник "Динамо" і збірної України Павло Шкапенко.

- Вчорашній результат "Шахтаря" не став для мене несподіванкою, адже в попередньому турі АПОЕЛ обіграв "Зеніт",-каже Павло в коментарі Gazeta.ua. - І як би до цієї команди не ставилися клуби вищого класу - мовляв, якийсь там Кіпр - колектив цей дуже цікавий, непередбачуваний. Вони грають, скажімо так, як чорні ворони. А на футбольному полі критерій один - результат.

- Після матчу деякі гравці "Шахтаря" говорили, що вчорашній результат - наслідок ігор у чемпіонаті України, де прощають те, за що карають в Лізі Чемпіонів...

- Я вже неодноразово говорив, що в жодної української команди сьогодні немає нормальної оборони. "Шахтар" - не виняток. Від цього страждає весь наш футбол, і особливо збірна. Якщо раніше у нас були захисники, то сьогоднішня ситуація - просто жах. І це одна з причин невиразного виступу наших команд на євроарені.

- Чи не захопилися донеччани покупкою гравців атаки на шкоду задній лінії?

- Луческу розраховував на здорового Чигринського. Тим не менш, травми є травми, як то кажуть, знати б, де впадеш... Аналогічна ситуація з Михаликом в "Динамо". Звичайно, для тренера пріоритетною вважається позиція нападника або півзахисника. Але вийшло так, що хлопці повністю не відновилися. Я б не сказав, що хтось десь помилився, тим більше, що "Шахтар" підсилив голкіпер Рибка. Але ще одного надійного захисника я б однозначно придбав, тим більше в контексті виступу в Лізі Чемпіонів.

- Наскільки вдалося впоратися зі своїми обов'язками Чижову з Кучером?

- Ігрову практику не заміниш нічим. Хлопці, однозначно, мало грають. І якщо Кучер раніше більш менш постійно грав, то про Чижова цього не скажеш. А єврокубки - це коли грає гімн, а в тебе вже коліна трусяться, по собі знаю. І якщо немає практики, впоратися з хвилюванням дуже важко.

- "Шахтар" давно вже не був у такій некомфортній з точки зору психології ситуації, коли на виправлення помилок дається всього два матчі - з "Зенітом", де по-суті вирішиться доля донеччан в нинішній Лізі Чемпіонів. Чи зможе команда не "перегоріти"?

- Це багато в чому залежить від тренерського штабу. У будь-якому випадку, ми будемо спостерігати за дуже цікавим протистоянням двох атакуючих команд. Ігри покажуть, на що реально здатні обидва колективи, в першу чергу "Шахтар", які, однозначно, не будуть відсиджуватися в обороні. З якою "гірникам", повторюся, кров з носу потрібно щось робити.

Зараз ви читаєте новину «"Ситуація з захисниками в Україні жахлива, "Шахтар"- не виняток" - Шкапенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути