середа, 05 грудня 2012 13:28

Систему допомоги "сліпим" арбітрам ФІФА випробує 6 грудня

Систему допомоги "сліпим" арбітрам ФІФА випробує 6 грудня
Арбітр не помітив гол Девіча в матчі Євро-2012 Україна-Англія. Фото: sportbest.net

ФІФА вперше випробує автоматичні системи визначення взяття воріт GoalRef і Hawk-Eye на клубному чемпіонаті світу в Японії

З системою GoalRef пройдуть матчі на стадіоні "Йокогама", Hawk-Eye буде використаний на матчах на стадіоні "Тойота". Турнір стартує 6 грудня. Перший матч чемпіонату "Окленд Сіті" (Нова Зеландія) - "Санфречче Хіросіма" (Японія) пройде в цей день на стадіоні "Йокогама".

"Завтра ми вперше побачимо автоматичні системи визначення взяття воріт у дії в офіційній грі, - заявив генеральний секретар ФІФА Жером Вальке. - Всі тести успішно пройдені, так само як і фінальна перевірка функціональності".

Дансько-німецька система GoalRef, яка вперше буде випробувана на "Йокогамі", визначає взяття воріт за допомогою магнітних датчиків, які фіксують рух спеціального м'яча. При системі Hawk-Eye, широко відомої по використанню в тенісі та крикеті, м'яч фіксується камерами, які миттєво відтворюють траєкторію і кінцеву точку зупинки м'яча. Перший матч на "Тойоті" пройде 9 грудня.

Поставити питання про необхідність використання спеціальних систем керівництво ФІФА змусила серія грубих помилок арбітрів на турнірах найвищого рівня, в тому числі на чемпіонаті світу 2010 року в ПАР і чемпіонаті Європи 2012 року в Україні та Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Систему допомоги "сліпим" арбітрам ФІФА випробує 6 грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути