вівторок, 23 жовтня 2012 17:19

ФІФА благословила системи визначення взяття воріт

ФІФА благословила системи визначення взяття воріт
Ось так арбітр не помітив чистий гол Девіча. Фото: livejournal.com

Автоматичні системи визначення взяття воріт (goal-line technology - GLT) GoalRef і Hawk-Eye пройшли ліцензування в ФІФА, що означає можливість використання подібного обладнання по всьому світу. Введення в футболі електронних систем фіксації голи було схвалено на початку липня, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Після установки на стадіонах, даним системам належить пройти вирішальну перевірку функціональності. Відповідати за тести буде незалежна організація. Якщо остаточні результати будуть успішними, системи зможуть застосовуватися в офіційних матчах.

Нагадаємо, ФІФА зважилася на впровадження електронної системи фіксації голів після серії грубих помилок арбітрів на турнірах найвищого рівня, в тому числі на чемпіонаті світу 2010 року в ПАР і Євро-2012 в Україні та Польщі.

Найгучніший суддівський скандал на Євро-2012 трапився саме після того, як арбітр, який знаходився за воротами, не побачив чистий гол нападника збірної України Марко Девіча у ворота збірної Англії.

Зараз ви читаєте новину «ФІФА благословила системи визначення взяття воріт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути