четвер, 11 лютого 2016 15:27

"Схожі на братів Кличко в боксі - молодці, чемпіони, але дивитися їхні матчі абсолютно не цікаво"

"Схожі на братів Кличко в боксі - молодці, чемпіони, але дивитися їхні матчі абсолютно не цікаво"

189 млн телеглядачів спостерігало за прямою трансляцією 50-го Супербоулу. Фінальний матч Національної Футбольної Ліги проходив в каліфорнійському місті Санта Клара. З рахунком 24-10 перемогла команда "Денвер Бронкос", їх суперником були "Кароліна Пантерс".

"Спостерігав за грою з рівними емоціями - не симпатизую жодному з фіналістів цього Супербоулу", - каже Андрій Кравченко, головний тренер команди з американського футболу "Київські бунтарі".
- Хоча більше сподівався на перемогу "Кароліни". В їх складі грає квотербек Кем Ньютон - володар MVP ( нагорода найціннішому гравцю) сезону в НФЛ. Була б унікальна подія, адже Кем вигравав Національний чемпіонат і визнавався кращим гравцем університетського футболу, і міг уперше в історії до цих титулів додати перстень володаря Супербоулу. Не вийшло. Краще, ніж сам Кем на післяматчевій прес-конференції, і не проаналізуєш гру. Ньютон просто сказав: "Вони нас переграли".

Для 39-річного квотербека "Денвер Бронкос" Пейтона Меннінга Супербоул став 200-тим переможним матчем в НФЛ.

- Не дуже симпатизую сімейству Меннінгів (Ілай Меннінг грає за "Нью-Йорк Джайєнтс") як квотербекам, - продовжує український спеціаліст. - Грають в академічний футбол. Схожі на братів Кличко в боксі - молодці, чемпіони, але дивитися їхні матчі абсолютно не цікаво. Інтерес до них лише у поціновувачів тонких тактичних ходів. У фіналі Пейтон Меннінг зіграв на досвіді. Вже навіть і не згадаю скільки років він у лізі й у вирішальному матчі сезону залишився тим же Меннінгом. Якби Ньютон залишився тим же Ньютоном, впевнений, результат був би іншим.
Багато спеціалістів каже, що молодий квотербек перегорів. Але постійно помилявся весь напад "Кароліни". До того ж, захист "Денвера" зіграв майже ідеально. Це заслуга його координатора, що у "пантер" нічого не виходило, психологію в цій грі поставив би на друге місце. Лайнбекер "Денвера" Вол Міллер абсолютно заслужено отримав MVP Супербоулу. Тепер велике питання, чи залишиться він у команді. Заявив, що хоче залишитися в "Бронкос", але має більш вигідні пропозиції з інших команд. Чекає, що йому запропонують у Денвері, а грошей у команді не так багато.

Андрій Кравченко додає, що цей сезон у НФЛ не зробив особливих відкриттів у американському футболі як грі.

- Було багато цікавих подій - та ж "Кароліна" несподівано добре пройшла сезон. Більше слідкував за улюбленими "Даллас Кавбойс" і тренером Чіпом Кейллі у "Філадельфії Іґлз". Обидві команди провалили регулярку. Наприклад, Кейллі у Філадельфії у свій час запровадив революційний шалений темп нападу. Не було цього сезону і таких цікавих реанімацій, як у свій час відбулося в Маямі. Всі захоплювалися і розчулювалися, коли "Дельфіни" вибудовували напад у формацію "Вайлд кет", тобто відразу без квотербека віддавали м'яч гравцю, що біжить. Хтось захоплюється цьогорічною грою Кема Ньютона. Він дійсно квотербек, який бігає і до того ж уміє добре кидати м'яч. Але не він перший у футболі почав набирати ярди ногами. При такому чудовому сезоні, в Супербоулі кращих свої якостей він так і не показав.

Зараз ви читаєте новину «"Схожі на братів Кличко в боксі - молодці, чемпіони, але дивитися їхні матчі абсолютно не цікаво"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути