вівторок, 30 серпня 2016 16:25

Шевченко заговорив українською на першому тренуванні збірної України
28

Фото: Ірина КОЗЮПА

Близько 4 тис. уболівальників прийшли на перше тренування збірної України під керівництвом нового тренерського штабу. Андрій Шевченко вражено зааплодував під час виходу з тунелю на бігові доріжки і посміхнувся своєму помічнику Мауро Тассотті. Мовляв, бачиш, яка у нас підтримка.

Так розпочалася не лише підготовка до старту команди у відборі на Кубок світу-2018, але й новий етап у житті збірної України.

Українці почули заклик Андрія Миколайовича привести на тренування дітей. Хлопчики з неймовірною енергією взялися за гравців. Євген Коноплянка та Андрій Ярмоленко були в лідерах з роздавання автографів та спільних селфі. Зіркам українського футболу на п'яти наступає 19-річний Олександр Зінченко.

Півзахисник, якого "Манчестер Сіті" віддав в оренду на рік до ПСВ, устигав роздати інтерв'ю журналістам і з фанатами пофотографуватися.

"На нас чекає цікава та відповідальна гра. Потрібно добре до неї підготуватися. Шкода, що матч пройде без глядачів. Нам потрібно повернути їх довіру. Адже ми провалили Євро. Хочеться пошвидше його забути і почати все з чистого аркуша.

У нас відбулася розмова з тренерським штабом. Нас ознайомили з новими правилами поведінки. З кожним днем будемо все більше притиратися один до одного. Зараз у збірній багато нових хлопців", - розповів Зінченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хачеріді не готовий і, швидше за все, залишить збірну" - Шевченко

А от про свої клубні справи Олександр у збірній не говорить. Таке у нього правило. Натомість Тарас Степаненко заспокоїв фанатів донецького "Шахтаря", заперечивши будь-який конфлікт з наставником команди Паулу Фонсекою.

"Це все емоції, - зізнається Тарас. - У нас виникло невелике непорозуміння з Містером, але ми все вирішили. Особливого конфлікту ми не мали.

Але це все клубні справи. Стосовно збірної, то сьогодні ми познайомилися із новим тренерським штабом, медичним персоналом та адміністраторами. Андрій Миколайович хоче створити у збірній міцний колектив. Всі викликані на збір гравці входять до розширеного списку команди і тренери за всіма стежитимуть.

Думаю, ми по-іншому діятимемо в обороні і у півзахисті. В Андрія Миколайовича своє бачення, яке кардинально відрізняється від того, що було раніше", - заінтригував Тарас.

Після інтерв'ю та селфі у збірної офіційна фотосесія у новому складі та фото з дітьми переселенців і воїнів АТО. А вже згодом тренування. Заняття тривало 1,5 год. і повністю було відкритим для преси та вболівальників.

Лише Артем Федецький працював за індивідуальною програмою і довго про щось говорив із Шевченком.

Решта гравців провела розминку та пограла у "квадрат". Після цього футболісти, які грали за свої клуби на вихідних, вирушили відпочивати. Інші продовжили працювати. Воротарі займалися окремо. Тим часом польові гравці провели двосторонку на шість маленьких воріт на чверть поля. На десерт — удари по воротах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шевченко заборонив користуватися телефонами в їдальні" - Сидорчук

Зазначимо, що Шевченко не просто спостерігав за тренуванням, але регулярно зупиняв гравців і щось пояснював. І навіть показував, як треба працювати з м'ячем.

З поля Андрій Миколайович йшов одним з останніх. Вибив м'яч на трибуни і подякував уболівальникам за підтримку українською.

"Дякую! Слава Україні", - сказав наставник збірної України.

Додамо, що дебют Шевченка у національній команді відбудеться 5 вересня на НСК "Олімпійський" проти Ісландії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка найбільша проблема збірної України напередодні гри проти Ісландії?

Зараз ви читаєте новину «Шевченко заговорив українською на першому тренуванні збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути