вівторок, 22 березня 2016 17:55

Шевченко роздавав манішки на тренуванні збірної України
12

Фото: Ірина Козюпа

Збірна України розпочала підготовку до товариських матчів проти Кіпру та Уельсу. Вчора синьо-жовті провели тренування на одному з полів бази київського "Динамо" у Кончі-Заспі. Перші півгодини були відкрити для преси.

Для Андрія Шевченка, який став асистентом Михайла Фоменка, це дебютний збір у новій ролі. Андрій Миколайович поки звикає до нових обов'язків, але дивиться в ролі тренера доволі гармонічно. Вчора володар Золотого м'яча-2004 роздавав гравцям манішки, говорив з тренерами, сам розминався і спостерігав за футболістами під час гри у квадарт. Але це не далеко не всі його обов'язки.

"Моє завдання — переглядати хлопців, які грають в Європі. Мав подивитися Женя Коноплянку. На жаль, він отримав травму. Я поговорив з Євгеном по телефону. Також я переглядав останній матч "Штутгарта", який команда програла "Байеру" з Леверкузена. В тому поєдинку слідкував за Артемом Кравцем. Він вийшов на заміну, мав кілька непоганих моментів. Артем — молодець", - похвалив гравця Шевченко.

Перед тренуванням футболісти поспілкувалися з пресою. Основних питань було три: ситуація із Селезньовим, Шевченко у збірній і, власне, товариські матчі.

"Я не звик когось критикувати і засуджувати. У кожного своє життя. Можу тільки сказати, що честь збірної повинні захищати найсильніші футболісти, незалежно від того, в яких чемпіонатах вони виступають", - зазначив один із лідерів збірної Андрій Ярмоленко.

Також футболіст заявив, що "тут немає "Динамо", "Шахтаря", "Дніпра" або "Зорі" - ми всі виступаємо за честь нашої країни". Гарно сказано.

Але на тренуванні гравців таки поділили. Футболісти "Динамо", "Зорі" та "Дніпра", які в неділю грали матчі чемпіонату, займалися окремо. Наставники не навантажували їх, а лише "приписали" полегшені завдання відновлювального характеру. Решта працювали по повній програмі - квадрати та різні ігрові вправи.

На трибунах за тренуванням спостерігав голкіпер "Бешикташа" Денис Бойко. Українець відстояв на нуль свій дебютний матч у чемпіонаті Туреччини, але розбив голову і пошкодив щелепу. До матчів з Кіпром та Уельсом футболіст обіцяє бути готовим. Також тренування пропустили Олег Гусєв та Євген Хачеріді.

Євген Селін та Артем Путівцев, яких довикликали у збірну, не встигли приїхати до тренування. Захисники приєдналися до команди тільки сьогодні.

Додамо, що матч проти Кіпру пройде в Одесі 24 березня. Поєдинок з Уельсом відбудеться у Києві 28 березня. Обидві зустрічі у прямому ефірі покаже телеканал "Україна".

Зараз ви читаєте новину «Шевченко роздавав манішки на тренуванні збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути