четвер, 31 травня 2012 12:53

Шевченко підробляв у Колліни перекладачем

Шевченко підробляв у Колліни перекладачем
Колліна відвідав табір збірної Україні. Фото: ffu.org.ua

У розташуванні збірної Україні в австрійському Вальхзеї відбулася зустріч з головним офіцером арбітражу УЄФА П'єрлуїджі Колліною. На презентацію оновлених трактувань правил на Євро-2012 італійський фахівець прибув з рідного містечка Віареджіо, транзитом через Флоренцію і Мюнхен. До присутніх він звертався рідною мовою: перекладачем в цей раз працював найдосвідченіший гравець "синьо-жовтих" Андрій Шевченко. Капітан, як відомо, чудово володіє італійською, а, крім того, як з'ясувалося, вміє чітко і професійно донести суддівську точку зору.

Вилучення за грубу гру

Керівник європейських рефері і за сумісництвом куратор українського суддівського корпусу зазначив, що покарання за порушення правил на Євро-2012 буде вкрай суворим. Скажімо, за стрибок прямою ногою гравець відразу ж буде вилучений з поля. Такі ж санкції очікують тих, хто буде "працювати" ліктями: фактично за будь-яку відмашку рукою в обличчя суперника порушник ризикує побачити перед собою "червоне світло". Нечисто виконаний підкат майже завжди означає попередження: навіть якщо захисник зіграє в м'яч, але при цьому зачепить ногу суперника.

На користь атаки

На континентальному турнірі УЄФА повертає правило подвійного покарання. У разі відвертого фолу, коли у гравця атаки буде очевидний шанс забити м'яч, але при цьому буде збитий, арбітр пред'явить порушнику червону картку і призначив пенальті у ворота його команди. Однозначну перевага на стороні нападу буде і при трактуванні "фолу останньої надії": будь-яке порушення проти гравця, який вийшов один на один з голкіпером, означає вилучення. Не рекомендується учасникам Євро виставляти руки за межі корпусу при грі в захисті. Майже завжди це спричинить за собою призначення штрафного удару.

Кращі з кращих

П'єрлуїджі Колліна запевнив, що 12 головних арбітрів турніру - це кращі на даний момент фахівці Старого Світу, з якими не варто сперечатися, тому що за це миттєво буде показано попередження. Куратор також рекомендував гравцям уважно діяти в своєму штрафному, за перебігом подій в якому будуть спостерігати додаткові рефері. "Нікому з суддів не хочеться карати футболістів без причин, проте врахуйте, що ризик отримати пенальті у свої ворота значно зростає з появою у лінії поля додаткової пари очей", - резюмував відомий арбітр.

Обопільне задоволення

Головний тренер національної команди Олег Блохін подякував суддівському офіцеру за змістовну презентацію нових трактувань правил. П'єрлуїджі Колліна, в свою чергу, побажав українській команді гарної гри на Євро без порушень. Відразу після зустрічі відомий арбітр залишив табір "синьо-жовтих" у Вальхзее, а збірники продовжили підготовку до чемпіонату Європи.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко підробляв у Колліни перекладачем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути