субота, 03 вересня 2016 10:00

"Шевченко не буде весільним генералом, а в збірній мають бути лише українці" - Шахов

"Шевченко не буде весільним генералом, а в збірній мають бути лише українці" - Шахов
Андрій Шахов. Фото: dynamo.kiev.ua

Заступник головного редактора журналу "Футбол" Андрій Шахов прокоментував для Gazeta.ua своє бачення Андрія Шевченка на посаді наставника збірної України, перспективи нашої команди на фоні конкурентів у відборі до КС-2018 і ставлення до натуралізації в нашій країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко є особистістю навколо якої об'єднається збірна, але сумніви щодо досвіду залишаються - журналіст

"У Шевченка досить досвідчений і кваліфікований тренерський штаб. І такі люди, як Тассотті завжди можуть підказати і дати корисну пораду. Разом з тим, я думаю, що Шевченко нікому зі своїх асистентів не дозволить брати на себе зайве і не стане на їхньому тлі весільним генералом. Він звик бути лідером в "Динамо", у збірній, в "Мілані". І поступатися лідерськими позиціями він не стане навіть в статусі головного тренера національної команди.

Що ж стосується ставлення до призначення Шевченка уболівальників, то змінити його може виключно результат. Якщо його не буде, Шевченко може повторити долю Блохіна, залишившись великим футболістом і володарем "Золотого м'яча". Разом із тим, вважаю, що в разі негативного результату ховати тренерську кар'єру Шевченка зарано. Робота в збірній і в клубі - це трохи різні речі. Є багато прикладів, коли у тренера не виходило в національній команді і з яким-небудь клубом він досягав чудового результату. І навпаки.

Відносно групи збірної України, вона дуже рівна. Аутсайдерами бачу Фінляндію і Косово, але й вони можуть зіпсувати настрій будь-якій команді. Фаворитом вважаю Хорватію. А Ісландія, Україна й Туреччина будуть боротися за друге місце. Правда, на результат турків може ще вплинути й політична ситуація в країні.

Я категорично проти натуралізації. Хочу вболівати за збірну України, складену з українців. Розумію, що у нас в країні зараз вибір футболістів не дуже великий. Проте, я ж не перестаю вболівати за київське "Динамо" лише тому, що в Лізі чемпіонів воно з 1999-го року довго не могло вийти з групи. Також не перестану вболівати за збірну України, якщо там будуть одні українці, і вона буде виступати невдало. Все-таки приємніше вболівати за нашу збірну, де виступають всі українці, ніж якщо вона перетвориться в "Шахтар" номер два з сімома бразильцями і всього чотирма українцями", - вважає Шахов.

Нагадаємо, збірна України розпочне кваліфікацію на КС-2018 поєдинком проти збірної Ісландії. Зустріч відбудеться 5 вересня на НСК "Олімпійський", початок — о 21:45. Через санкції ФІФА гра відбудеться при порожніх трибунах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Для посилення збірної всі засоби хороші" - Красніков виступив за натуралізацію іноземців

Зараз ви читаєте новину «"Шевченко не буде весільним генералом, а в збірній мають бути лише українці" - Шахов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути