неділя, 28 вересня 2014 18:57

Сало виграв Київський напівмарафон
25

Фото: kyivhalfmarathon.org

У неділю в Києві відбувся наймасовіший і найграндіозніший забіг року - Kyiv Half Marathon 2014. Цього разу на старт вийшло більше 5000 бігунів. Найстаршому з учасників Kyiv Half Marathon сімдесят три роки. Олег Шетанков (13.01.41 р.н.) взяв участь у забігу на 21,0975 км. Загалом же, на старти вийшли представники 26 країн світу від 7 місяців до 73 років.

Переможцем на самій престижній дистанції (21,0975км) в абсолютній першості став Тарас Сало зі Львова.

Цього року кросівки та спортивну форму одягло безліч відомих людей: Віталій Кличко - київський міський голова, Дмитро Булатов - міністр молоді та спорту України, Валерій Харчишин, Ірена Карпа, Дмитро Монатік, Даша Малахова брати Борисенко та багато інших.
В 2014 році програма Kyiv Half Marathon значно розширилася - захід тривав 2 дні. В суботу, в Українському домі на Європейській площі відбулася перша в Україні спеціалізована виставка з бігу – RUN EXPO 2014.

28 вересня на Подолі відбулося 8 бігових змагань, заїзди ролерів та скандинавська ходьба. Також, на Контрактовій площі функціонувало "марафонське містечко", в його межах був квартал безкоштовних дитячих розваг, вулиця майстер-класів, та зона харчування.

"Цієї неділі в Києві відбулася велика спортивна подія – IV Київський міжнародний напівмарафон. Це був наймасовіший напівмарафон в нашій країні за часи незалежності. В подібних заходах багато складових: спортивна, благодійна, туристична. Ми прагнемо аби наш напівмарафон став однією з візитівок Києва і рухаємося в цьому напрямку" -розсказав Дмитро Черніцький, генеральний менеджер Kyiv Half Marathon.

В рамках Kyiv Half Marathon відбувся благодійний забіг "Сильні духом", всі зібрані кошти з якого будуть направлені на допомогу солдатам постраждалим в зоні АТО, які перебувають в Головному військово-клінічному госпіталі МО України. Переможцем благодійного забігу став відомий журналіст – Віктор Шлінчак.

Окрім подарунків від організаторів він отримав символічний подарунок – прапор України з автографами військових які постраждали в зоні АТО і зараз знаходяться на лікуванні в військово-клінічному госпіталі МО України.

Також, вперше в історії вітчизняних змагань в рамках Kyiv Half Marathon відбувся благодійний марафон, у якому взяло участь 5 благодійних фондів: кожен фонд представляло 5 фандрайзерів марафонців, які збирали кошти на конкретні потреби. Переможцем благодійного марафону стала представниця благодійного фонду "Таблеточки" - Анастасія Береза, вона зібрала 26 810 грн. Настя відомий журналіст та активний діяч.

Загалом за місяць п'ять фондів зібрали 139 618 гривень:
БФ "Лелеки" - 81 113 грн.
БФ "Таблеточки" - 32 150 грн.
ВГО "Україна без сиріт" - 14 015 грн.
ВБО "Даун Синдром" - 9 860 грн.
БО "Happy Paw" - 2 480 грн.

Зараз ви читаєте новину «Сало виграв Київський напівмарафон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути