пʼятниця, 31 липня 2015 18:47

"Шахтареві" не буде зарахована технічна поразка у Лізі чемпіонів

"Шахтареві" не буде зарахована технічна поразка у Лізі чемпіонів
Фред вдало зіграв проти "Фенербахче" у Стамбулі

Турецький "Фенербахче" подав апеляцію на результат першого матчу 2-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів проти "Шахтаря" (0:0) у зв'язку з виходом на поле підозрюваного у допінгу гравця донецького клубу Фреда.

Максимум, що загрожує "гірникам" в цьому випадку - солідний штраф від УЄФА за недотримання рекомендацій, які були озвучені керівництву українського клубу в усній формі. Фінансове покарання клуб і сам гравець отримають тільки в тому випадку, якщо проба "Б" гравця національної збірної Бразилії також виявиться позитивною. Про це повідомляє турецька преса.

У зв'язку з тим, що на даний момент немає офіційного документу від Всесвітнього антидопінгового агентства, затвердженого резолюцією УЄФА, Фред мав право брати участь в поєдинку.

Подібний випадок стався в 2004-му році з півзахисником московського "Спартака" і збірної Росії Єгором Титовим. Нагадаємо, тоді УЄФА прийняв рішення про 12-місячну дискваліфікацію капітана московського клубу. Причиною такого рішення став позитивний результат допінг-тесту, який був узятий в Титова після стикового матчу Росія - Уельс в Москві.

У тій грі Титов участі не брав, але у повторній, яка відбулася в Кардіффі 19 листопада 2003, вийшов на поле в стартовому складі і відіграв 59 хвилин, після чого був замінений. Крім річної дискваліфікації Титов також був оштрафований на 6400 євро, а московський "Спартак" - на 12800 євро.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтареві" не буде зарахована технічна поразка у Лізі чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути