вівторок, 28 липня 2015 13:31

"Шахтареві" краще було б стартувати у Львові – сьогодні друга команда України починає боротьбу за вихід до групового турніру Ліги чемпіонів

"Шахтареві" краще було б стартувати у Львові – сьогодні друга команда України починає боротьбу за вихід до групового турніру Ліги чемпіонів
Стан здоров'я капітана донеччан викликає запитання. Фото: sport-xl.org

"Шахтареві" буде важко. Це стало зрозуміло одразу після жеребкування. Навіть якби "Фенербахче" не купив ван Персі – навіть цього імені буде достатньо, щоб оцінити розмах, з яким йдуть "канарки". Європейський розмах – турецький чемпіонат не настільки самодостатній, щоб славетний голландський бомбардир ним обмежився.

Ван Персі сьогодні, очевидно, не гратиме – хіба вийде на заміну, якщо "Фенеру" буде сутужно. Але це не дуже тішить тих, хто уболіває за "Шахтар" - Фернандао забив 22 голи у минулому чемпіонаті Туреччини, Соу – 14. А якщо додати дискваліфікацію Кучера і травму Кривцова, то взагалі дуже важко буде повірити, що П'ятов залишиться "сухим" після матчу на "Шукру Саракоглу".

Надія – Тейшейра. Але, по-перше, його точно "прихоплять", і ми б не були настільки категоричними, як Віктор Грачов. По-друге, зрозуміло, що Алекс не зможе грати постійно на такому фантастичному рівні, як у минулих поєдинках. Врешті-решт, рівень супротиву сьогодні значно зросте – це не "Олександрія" чи "Волинь", і, можливо, навіть не київське "Динамо". А без Тейшейри дуже важко зрозуміти як "Шахтар" може розгортати свою атакувальну гру.

Точніше, контратакувальну. Перший номер залишиться за турками. І це погано, що матч сьогодні для "Шахтаря" виїзний. "Фенер" тиснутиме – трибуни гнатимуть. У Львові такого б не дозволили. А тут ще й Кучера немає. І невідомо наскільки після хвороби відновився Срна – хорват залишається ментальним лідером цієї команди, але до його ігрових якостей, особливо в обороні, останнім часом виникає чимало питань.

"Фенер" ще не грав офіційних матчів, але питання: краще грати контрольні поєдинки з "Олімпіакосом" та "Марселем" чи залікові проти "Олександрії" та "Волині"?

Все, що вам треба знати про "Фенербахче" - тут.

А що думає Луческу – тут. І ще трохи про матч – тут.

Відверто – ми готові, що "Шахтар" припинить боротьбу у Лізі чемпіонів 5 серпня. Це не "Тімішоара". Але, звичайно, це зовсім не факт – "Фенеру" ще треба шукати гру, а "Шахтар" показав, що може успішно перегенеруватися.

Цікаво буде точно. Тому нагадуємо, початок матчу у Стамбулі – 21.00. За годину, тобто о 20.00, наш сайт почне текстову трансляцію поєдинку.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтареві" краще було б стартувати у Львові – сьогодні друга команда України починає боротьбу за вихід до групового турніру Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути