вівторок, 28 липня 2015 11:20

"Не сумніваюся, що з Луїсом Адріано і Костою "Шахтар" би пройшов "Фенербахче"- експерт

"Не сумніваюся, що з Луїсом Адріано і Костою "Шахтар" би пройшов "Фенербахче"- експерт
Андрій Шахов: "Думаю, шанси команд 50 на 50". Фото: xsport.ua

Заступник головного редактора журналу "Футбол" Андрій Шахов поділився з Gazeta.ua своєю думкою щодо найближчого суперника "Шахтаря" в кваліфікації Ліги Чемпіонів. Нагадаємо, донеччанам доведеться зіграти з турецьким "Фенербахче".

"Поки нинішній "Фенербахче"- не більше, ніж набір дуже хороших гравців. Тим не менше, "Шахтарю" з жеребкуванням дуже не пощастило. Це єдиний клуб, який представляє для "Шахтаря" реальну загрозу на цій стадії, незважаючи на те, що знаходиться на стадії оновлення і не грає поки офіційні матчі. Основний момент полягає в тому, що клуб не грав у Лізі Чемпіонів три роки. І там впевнені, що грали несправедливо. Звичайно, в такій ситуації поставлено мету і кинуті всі кошти для повернення в лігу - величезні гроші на посилення, хороші зарплати "ветеранам" на чолі з ван Персі. "Ми не маємо права не пройти "Шахтар"- цією фразою президента все сказано", - підкреслив він.

Незважаючи на те, що команда на стадії становлення, в ній досить лідерів.

"Взяти того ж ван Персі - на перспективу це реальне посилення клубу, гравець залишається лідером збірної Голландії, в минулому сезоні був одним з лідерів "Манчестер Юнайтед". Проблема в тому, що в "Фенербахче" він поки лише тренується і не грав у контрольних матчах. Не виключено, що перша гра проти "Шахтаря" пройде без нього. Разом з тим, там є сильні гравці - нападаючі Фернандао, Мусса Соу, півзахисник Нані, причому з "МЮ" часів сера Алекса, захисник Симон К'єр. Плюс повернули орендованих - словака Мирослава Стоха, шведа Самуеля Хольмена. На них на всіх і буде робити ставку тренерський штаб "Фенербахче", - впевнений Шахов.

Ще один важливий фактор у Стамбулі - місцеві вболівальники.

"В уболівальників там "дах зносить", не сумніваюся, що сьогоднішній матч винятком не стане. Тим більше, що публіка скучила за Лігою Чемпіонів. Але в "Шахтарі" хлопці досвідчені, вже звикли до такого вболівання. До того ж у Туреччині регулярно проводили контрольні матчі. З тим самим "Фенербахче", коли не дограли саме через вболівальників", - вважає Андрій.

Говорити про дуелі тренерів навряд чи доводиться.

"Не думаю, що за той час, що португалець Перейра працює з "Фенером", а прийшов фахівець тільки цього літа, він встиг щось там побудувати на свій розсуд. "Шахтар", не зважаючи на те, що без лідерів, все-таки більш зіграний колектив, з багаторічним і більш досвідченим тренером. Але знову ж, у турків свої козирі - мотивація, вболівальники. Чиї футболісти будуть готові краще, та команда й переможе. "Фенербахче", судячи з усього, награє 4-4-2 і не думаю, що під "Шахтар" буде щось змінювати", - говорить експерт.

"Шанси команд? Думаю, 50 на 50. Хоча торік з Луїсом Адріано та Дугласом Костою я б не сумнівався, що "Шахтар" пройде", - підсумував Шахов.

Нагадаємо, матч "Фенербахче" - "Шахтар" відбудеться сьогодні в Стамбулі, на стадіоні "Шюкрю Сараджоглу". Початок о 21:00 за київським часом. Наш сайт проведе текстову онлайн-трансляцію зустрічі.

Зараз ви читаєте новину «"Не сумніваюся, що з Луїсом Адріано і Костою "Шахтар" би пройшов "Фенербахче"- експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути