неділя, 09 жовтня 2011 15:19

"Шахтар" знову не обіграв "Іллічівець"

"Шахтар" знову не обіграв "Іллічівець"

9 жовтня, донецький "Шахтар" на власній базі провів товариський поєдинок з маріупольським "Іллічівцем".

Трохи більше місяця тому ці команди вже зустрічалися на "Кірша". Як і тоді, зараз обидва колективи таким чином заповнили паузу, пов'язану з матчами збірних, а футболісти, що залишилися в розташуванні клубів, отримали важливу для них ігрову практику.

"Шахтар" активніше почав двобій. Вже на третій хвилині Чижов і Степаненко ледь на пару не переправили м'яч у ворота після розіграшу кутового. "Гірники" левову частку часу проводили в наступі, активно розігруючи комбінації і задіюючи фланги. Висунутий на вістрі Луїс Адріано міг завершувати одну з таких атак точним ударом, але з кількох метрів влучив у Богдана Шуста. "Іллічівець" же через хвилину реалізував свій перший, за великим рахунком, момент: Сергій Шевчук прострілив зліва, Пятов впорався з м'ячем, але найспритнішим на добиванні виявився Ярошенко - 0:1.

Донеччани не знітилися і вже в наступні хвилини були близькі до того, щоб зрівняти рахунок. Але Дуглас потужним ударом зі штрафного перевірив на міцність поперечину воріт "Іллічівця", а Алан Патрік трохи пізніше пробив у руки Шусту з-за меж штрафної. Вже перед самою перервою Шуст у власному штрафному зніс дентину. Луїс Адріано з "точки" впевнено розвів воротаря і м'яч по різних кутах.

Після невеликої перерви команди продовжували турбувати один одного. Жадсон класно виводив на удар Адріано, але з його пострілом впорався Шуст, а Ярошенко самостійно пробив поруч зі штангою.

Маріупольці трохи втомилися, в той час як "гірники" мобілізувалися. Міг забити навіть раптово увірвався в чужу штрафну Шевчук: Слава вже прокинув м'яч під Шустом, але в останній момент свого голкіпера підстрахував захисник. Час минав, а рахунок все не змінювався, і останнім реальну можливість забити втратив Алан Патрік. Бразильцю після його удару в ближній кут не вистачило трохи везіння - штанга врятувала "Іллічівець".

Товариський матч. 9 жовтня 2011. Донецьк. СТБ "Кірша"

"Шахтар" (Донецьк) - "Іллічівець" (Маріуполь) - 1:1 (1:1)

Голи: 0:1 Ярошенко (15), 1:1 Адріано (45, з пен.)

"Шахтар": Пятов, Кобін, Чижов, Кучер (к), В. Шевчук, Степаненко, Тейшейра (Алан Патрік, 68), Алан Патрік (Жадсон, 46), Коста (Вілліан, 46), Дентіньо (Коста, 68) , Адріано (Агахова, 68)

"Іллічівець": Шуст, С. Шевчук (Савін, 77), Невмивака, Іщенко, Тищенко (Чорнік, 71), Полянський (Путівцев, 46), Яворський (Ковальов, 46), Пуканич (к), Ярошенко, Кожанов (Кіча, 71), Фомін

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" знову не обіграв "Іллічівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути