субота, 04 липня 2015 22:03

"Шахтар" програв "Лехії" божевільну серію пенальті
25

"Ідіть до кінця вулиці. Потім звертайте праворуч і так прямуйте доти поки не побачите стадіон. Будівля велика і помітна. Не пропустите", - білява пані допомагає знайти дорогу до "Арени Люблін".

 
 
 

15-тисячний новенький стадіон у ці вихідні приймає товариський турнір за участю "Лехії" Гданськ (спочатку мав бути "Шланськ" Вроцлав, але команда вже стартувала у кваліфікації Ліги Європи), донецького "Шахтаря" (віце-чемпіон України), "Монако" (чвертьфіналіст Ліги чемпіонів) і "Ганновера" (за команду виступає поляк Артур Собех).

 
 
 

Квитки на турнір коштували від 30 злотих (180 гривень, Карл!). Але один тікет давав право подивитися відразу два матчі.

 

З ранку біля кас були навіть невеличкі черги, але особливого інтересу турнір у люблінців не викликав.

 

Хоча реклами вистачало. На одному зі щитів хтось навіть замалював емблему "Лехії".

 
 
 

Перед матчем з палаток торгували футбольними сувенірами і атрибутикою клубів учасників. Шарфик "Шахтаря" коштував 40 злотих.

 

Перед матчами представники команд зустрілися з журналістами. Наставник "Ганновера" Міхаель Фронцек зазначив, що йому все одно з ким грати в неділю. 

 

"Головне вийти у фіналі. А грати з "Лехією" чи "Шахтарем" нам все одно, - зізнався коуч "96-х". - Турнір — частина підготовки до сезону. Зрозуміло, що зараз команда ще далека від своїх оптимальних кондицій".

 

Наставник "Лехії" Єжи Бженчек в курсі останніх трансферів "Шахтаря".

 

"Нам протистоятиме команда, яка постійно грає в Лізі чемпіонів і має ім'я в Європі. Нещодавно "гірники" продали своїх гравців у "Баварію" та "Мілан". У них дуже хороший підбір виконавців. Нам цікаво перевірити себе на фоні таких сильних суперників. На зимових зборах ми перемогли "Дніпро", а команда дійшла до фіналу Ліги Європи", - відзначив Бженчек.

Мірча Луческу та Даріо Срна спілкувалися з журналістами напередодні.

 

"Будь ласка, дістань мені футболку П'ятова, - просить один із польських журналістів перед початком матчу, - коли ще буде такий шанс її отримати. Я фанат вашого голкіпера".

 

"Лехія" і "Шахтар" відкрили турнір о 16:15, коли температура повітря була більше 30 градусів. На другий тайм спека вже трохи спала, але арбітр все одно зупиняв гру на водопій.

 

"Шахтар" грав першим номером. "Гірники" більше володіли м'ячем, але команді бракувало гостроти попереду. "Лехія" намагалася ловити "гірників" на контратаках. І це полякам іноді вдавалося. Кілька гарних нагод господарі організували наприкінці першого тайму. Гості почали вдаватися до тактичних фолів і нахапали жовтих карток.

"Лехія" Гданськ - "Шахтар" Донецьк — 0:0 (0:0 0:0) 15:14 (пен)

"Шахтар": Сарнавський (П'ятов, 46), Срна (к) (Кобін, 46), Ордець (Соболь, 46), Ракицький (Воловик, 59), Ісмаїлі (Кучер, 46), Малишев (Веллінгтон, 46), (Болбат, 69) , Степаненко, Тайсон (Караваєв, 59), Тейшейра (Танковський, 78), Марлос (Гладкий, 46), Дентіньо (Гринь, 59)

Головні події у матчі:

17 хв - Стоян Враньєш б'є головою після штрафного з близької відстані, але не влучає у площину воріт.

30 хв — Дентіньо не зміг замкнути простріл Степаненка з флангу. М'яч пройшов поруч зі штангою.

38 хв - Адам Букса сильно пробив поруч з хрестовиною.

40 хв — Сарнавський вловив м'яч після доволі небезпечного штрафного "Лехії"

45+1 хв — Чолак послав м'яч над поперечиною

У перерві матчу Луческу кардинально змінив склад своєї команди. П'ятов, Кобін, Соболь, Кучер, Велінгтон і Гладкий вийшли на поле замість Сарнавського, Срни, Ісмаїлі, Ордеця, Малишева і Марлоса.

72 хв — контратака "Лехії" ледь не призвела до голу. Павловскі перебував у вигідній позиції, але не зміг влучно пробити головою.

82 хв — полякам вдалося заштовхати м'яч у ворота, але арбітр матчу не зарахував гол через офсайд.

90 хв — Фінальний свисток.

За регламентом турніру фіналіст визначався у серії пенальті. Тут команди розіграли справжній трилер. Андрій П'ятов парирував два удари і сам реалізував один із 11-метрових. Правда, відразу після цього пропустив від свого візаві Марко Маріча.

Здавалося ця серія ніколи не завершиться (представники "Монако" вже почали розкладати фішки на полі), але Болбат не зміг переграти кіпера "Лехії", а футболіст польського клубу Валенте вивів свою команду у фінал.

 

Серія пенальті: 15:14 (!!!) — на користь "Лехії".

Після матчу гравці "Шахтаря" виглядали засмученими. Тайсон йшов до автобуса з дуже вдумливим виразом обличчя.

 
 
 
 
 
 
 

"Серія пенальті? У футболі різне трапляється, - посміхається П'ятов. - Загалом, хороший суперник і цікавий турнір".

В іншому півфіналі "Ганновер" мінімально обіграв "Монако" - 1:0.

 
 
 

5 липня

Матч за третє місце

13:30 - "Шахтар" - "Монако"

Фінал

17:30 - "Лехія" - "Ганновер"

Довідка:

Люблін – місце народження Речі Посполитої. У Люблінському замку була укладена Унія, що об'єднала Королівство Польське і Велике князівство Литовське в одну державу.

 

Люблін має кілька міст побратимів в Україні — Львів, Івано-Франківськ, Суми та Рівне.

 

Фонтан у вигляді бронзового козлика - це символ міста. Білий козлик також зображений на прапорі і гербі міста. Тваринка означає достаток і багатство. Фонтан з секретом. Якщо натиснути кнопку, то поллється вода.

 
Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" програв "Лехії" божевільну серію пенальті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути