середа, 13 липня 2011 13:59

"Розпитував про "Арсенал" у Левченка та Єрьоменка" - Велі Лампі

"Розпитував про "Арсенал" у Левченка та Єрьоменка" - Велі Лампі

Минулого тижня київський "Арсенал" підписав трирічний контракт з 27-річним захисником національної збірної Фінляндії і голландського клубу "Віллем-2" Велі Лампі.

Сума контракту не розголошується. Футболіст гратиме за столичних "канонірів" під другим номером. У матчі "Арсенала" з "Дніпром" (3:3) фінський легіонер був у запасі, але на поле не вийшов.

"Мене запросили на перегляд, коли команда проводила тренувальний збір у Маріборі. Я пробув з "Арсеналом" кілька днів. Це дуже цікавий варіант продовження кар'єри. Я подумав, чому б і ні? - розповів Велі Лампі "Gazeta.ua" після матчу з "Дніпром".

Я шукав новий виклик для себе. Минулий сезон видався дуже важким. Я виступав за голландськй клуб "Віллем-ІІ". Ми боролися за виживання, але вилетіли у нижчу лігу за підсумками сезону.

Коли з'явився варіант з "Арсеналом" я почав більше цікавитися українським футболом. Я говорив про це з гравцем київського "Динамо" та національної збірної Фінляндії Романом Єрьоменком та колишнім партнером по "Віллему" Євгеном Левченком. Від них я почув тільки позитивні відгуки про Україну та українські клуби. Тепер я переконався у цьому на власному досвіді.

Хоча після "Віллема" наші шляхи з Левченком розійшлися, ми підтримуємо зв'язок. Я телефонував йому, коли виник варіант з "Арсеналом". Євген відповів на всі мої запитання. Тепер я тут і вже запросив його до себе в гості.

Роман Єрьоменко також дуже тепло говорив про Україну та про Київ. Він вже довгий час тут грає."

Як ваша сім'я відреагувала на новину про переїзд в Україну?

"Я очікував, що моїй дружині не дуже сподобається такий варіант продовження кар'єри, але вона відреагувала дуже позитивно. Я розповів їй про все, що встиг побачити. Вона з нетерпінням чекає можливості приїхати сюди. Як тільки я підшукаю помешкання, то відразу привезу дружину і однорічного сина.

Коли приїжджаєш у нову країну треба вирішити чимало питань. Хочеться покінчити з цим якомога швидше, щоб зосередитися на футболі. Поки живу у готелі. Коли у нас будуть вихідні займуся вирішенням побутових питань."

Як ви спілкуєтеся з партнерами по команді?

"Багато гравців "Арсенала" говорять англійською мовою. У футболі слова не такі важливі, але у побуті з цим важче. Я почав вивчати російську мову. Знаю вже кілька слів. Хочу вивчити її краще."

Розкажіть про перші враження від українського чемпіонату?

"Я знаю 4-5 команд української прем'єр-ліги. Решта для мене поки є загадкою. Але з кожним днем я краще знайомлюся з українською прем'єр-лігою. Команди грають в атлетичний і в той же час технічний футбол. Є багато індивідуально сильних гравців.

Щодо нашого старту у сезоні, то ми зіграли хороший матч, добре оборонялися. Шкода, що не вдалося втримати переможний рахунок. Наступного тижня нас чекає новий виклик.

Коли переходили в "Арсенал" зважали на той факт, що команда немає власного стадіону?

"Я чув, що у минулому сезоні команда проводила домашні матчі на маленькій арені (цього року "Арсенал" переїхав на стадіон "Динамо"). Для мене не так важливо, де грати. Головне, щоб наші фани могли нас знайти і підтримати. Це справді важливо."

Зараз ви читаєте новину «"Розпитував про "Арсенал" у Левченка та Єрьоменка" - Велі Лампі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути