середа, 21 жовтня 2015 12:52

Ребров переграв Моуріньйо

Ребров переграв Моуріньйо
Хачеріді практично виключив із гри Косту. Фото: football.ua

Як на мене, головна заслуга у позитивному для нас результаті поєдинку проти "Челсі" належить Сергію Реброву. Тренер "Динамо" не просто врахував усі помилки, яких припустився у грі проти "Шахтаря", а й блискуче ці помилки виправив. Перше і головне – у відповідальній грі Ліги чемпіонів динамівці повернулися до єдино можливої моделі гри із суперником такого класу. Цілком очевидно, що грати проти найкращих команд світу чи то у "іспанський" чи то у "бразильський" футбол абсолютно безперспективно. Тому що ці суперники грають у такий футбол набагато краще. У нас проти найсильніших команд є власні козирі, які "Динамо" використовувало у своїх найкращих матчах, починаючи із сімдесятих років минулого століття. І вчора команда зіграла саме так, що й принесло нам моральну перемогу. Чому перемогу? Тому що найголовнішим у грі проти "Челсі" був не результат. Результат може бути випадковим. Двобій із чемпіоном Англії мав дати відповідь на запитання - чи може "Динамо" на рівних грати із такими опонентами. Тепер ми можемо спокійно сказати – може!

Отож, на відміну від попередньої гри "Динамо" практично не мало у своїх командних побудовах грі "провисаючих" ланок. Хачеріді практично виключив із гри Косту. Це стало можливим завдяки тому, що двожильний Рибалка встигав підстраховувати і центральних і крайніх захисників, граючи практично третього центрального захисника. Віда, який вийшов на лівий фланг оборони, дав неймовірний обсяг роботи і в атаці, і у захисті. Центральні півзахисники Буяльський та Сидорчук не дали "дихати" Фабрегасу, а Сільва упорався із Азаром, хоча й не без допомоги партнерів. Кравець постійно тероризував захист "Челсі", який збився на просту гру і практично не допомагав атаці.

Таким чином "Динамо" не дало зіграти супернику, виконавши головне завдання на цей матч. Чи зіграли динамівці самі? Гадаю, що вони зробили чи не все, що могли. В умовах, коли Ярмоленка "закривали" не менше двох опонентів, у нас з'явився простір на протилежному фланзі, і саме звідси "Динамо" мало забивати. Але для цього зліва був потрібний якщо не другий Ярмоленко, то хоча б Гусєв у його найкращих кондиціях. Гонсалес, попри очевидне старання, є гравцем у інший футбол, той самий, у якому ми проти великих команд не маємо шансів. Думаю, що на цій позиції варто спробувати Макаренка, коли він набере необхідних кондицій.

У контексті вчорашнього матчу менше за все хочеться думати про турнірні перспективи "Динамо" в груповому турнірі Ліги чемпіонів. Головне – наш чемпіон є повноправним учасником боротьби за перше та друге місце у групі. І саме це є головним результатом першої половини групових змагань. "Динамо" показало, що має потрібну тактичну гнучкість, довело, що наш тренер здатен побудувати гру не гірше, а краще за Моуріньйо, який має склад учетверо сильніший за той, який є у розпорядженні Реброва. І коли "Динамо" гратиме так і надалі, то після нічиїх обов'язково прийдуть перемоги.

Зараз ви читаєте новину «Ребров переграв Моуріньйо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути