пʼятниця, 24 лютого 2017 18:17

"Раньєрі все більше почав втрачати контроль над командою і віддалився від асистентів" - експерт

Англійський "Лестер" відправив у відставку головного тренера команди Клаудіо Раньєрі. Причина - незадовільні результати. Чинний чемпіон після 25-ти турів знаходиться на 17-му місці і випереджає зону вильоту лише на одне очко.

Автор: reuters.com
 

"Двічі в одну річку увійти не можна. Але навряд чи Раньєрі думав, що доведеться боротися за виживання, - коментує для Gazeta.ua експерт англійського футболу Іван Громіков. - Йому було цікаво продовжувати працювати, тим більше на емоціях, коли команда пробилася в Лігу чемпіонів. Але при цьому клуб втратив свого головного скаута Стіва Уолша, який пішов у "Евертон". Адже з ним також пов'язані останні успіхи "Лестера". Ну і лідери команди виявилися не готові утримати тягар слави, яка на них звалилася, провально виступали в цьому сезоні. А Раньєрі ніяк не зміг на них вплинути, все більше сподівався на свідомість, піддавався почуттям. При тому, що в колишні часи, коли італієць ще працював в "Челсі", його регулярно критикували за прагнення до постійних тактичних експериментів, причому не завжди виправданих. А тут він отримав, по суті, готову команду, обрав прийнятну для себе систему і вже від неї не відмовлявся. Тим більше, після того, як став чемпіоном. Уже з'явилася інформація, і вона, швидше за все, правдива, що Раньєрі все більше почав втрачати контроль над командою, дистанціювався від своїх асистентів. Крейг Шекспір ​​весь час підштовхував його до якихось неординарних тактичних і кадрових рішень. Але Раньєрі, можливо в силу віку, залишався вірним своїм переконанням".

Автор: tribuna.com
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У мене завжди просять дозволу випити пива, з їжею складніше" - Раньєрі

"Думаю, що ховати італійця як тренера передчасно. Тим більше, в сучасних умовах, коли є Китай, де будь-якому кваліфікованому тренеру з ім'ям можуть запропонувати роботу на чудових умовах. Раньєрі однозначно за якийсь час надійдуть пропозиції. Інше питання - чи буде це англійська прем'єр-ліга і - найголовніше - чи захоче він сам. Італієць написав чудову історію, яка перекриє все негативне, про що через якийсь час забудуть журналісти, вболівальники, всі інші. І пам'ятатимуть ту казку, яку він з "Лестером" створив", - впевнений Громіков.

Клаудіо Раньєрі тренував "Лестер" з липня 2015-го. Минулого сезону сенсаційно виграв з командою чемпіонство. Це найбільше досягнення "лисиць" за всю історію клубу. Раньєрі був визнаний найкращим тренером сезону за версією ФІФА.

На початку цього місяця керівництво "Лестера" висловлювало підтримку Раньєрі. Але, очевидно, за останні дні настрій власників команди змінився. Можливо, після поразки від "Севільї" в першому поєдинку 1/8 фіналу Ліги чемпіонів (1:2). Хоча команда в останньому матчі Раньєрі зіграла гідно.

Зараз ви читаєте новину «"Раньєрі все більше почав втрачати контроль над командою і віддалився від асистентів" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути