вівторок, 08 червня 2010 14:06

"Бундесліга" стала найбільш прибутковим футбольним дивізіоном світу

"Бундесліга" стала найбільш прибутковим футбольним дивізіоном світу

Англійська прем'єр-ліга втратила статус найбільш прибуткового футбольного дивізіону в світі, поступившись лідерством німецькій Бундеслізі, повідомляє Reuters з посиланням на дослідження Deloitte.

Сумарний операційний прибуток всіх клубів прем'єр-ліги в сезоні 2008/09 років впав удвічі з 185 до 79 мільйонів фунтів стерлінгів. У той же час прибуток німецьких клубів досяг 172 мільйонів фунтів.

Варто відзначити, що валовий дохід клубів АПЛ збільшився, склавши 1,981 мільярда фунтів. Однак частка зарплат у ньому продовжила рости, досягши 67 відсотків. У той час як виручка клубів зросла на 49 мільйонів фунтів, зарплатні відомості збільшилися на 132 млн. фунтів.

Згідно з попередньою оцінкою Deloitte, в сезоні, який завершився щойно, зростання зарплат продовжилося і знову випередило за своїми темпами збільшення виручки. Крім того, продовжить рости й борг, який становить зараз 3,3 мільярда фунтів. Значну частину боргів, втім, становлять "м'які" позики, за якими не потрібно виплачувати відсотки.

В цілому за виручкою англійська ліга істотно перевершує Німеччину, Іспанію та Італію, де сумарні доходи клубів вищих дивізіонів становлять 1,3 мільярда фунтів (у Франції - 900 мільйонів фунтів). Але з урахуванням вкрай високих зарплат клубам прем'єр-ліги доведеться найближчим часом більш жорстко контролювати витрати.

В Англії сподіваються, що доходи істотно зростуть - до 2,2 мільярда фунтів за сезон 2010/11 через підписання нової, більш вигідної угоди про права на телетрансляції. Таким чином, клуби зуміють впоратися з наслідками кредитної кризи.

За матеріалами Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «"Бундесліга" стала найбільш прибутковим футбольним дивізіоном світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути