четвер, 18 лютого 2010 18:47

"Будівельні роботи на "Олімпійському" ведуться 24 години на добу" - Васюник

"Будівельні роботи на "Олімпійському" ведуться 24 години на добу" - Васюник

У четвер, 18 лютого 2010 року віце-прем"єр-міністр України Іван Васюник провів чергове засідання Міжвідомчої робочої групи з питань реконструкції НСК "Олімпійський".

Після засідання члени Міжвідомчої робочої групи з питань реконструкції НСК "Олімпійський" оглянули будівництво головної спортивної арени.

Щодо ситуації на НСК "Олімпійський", Васюник запевнив журналістів, що будівельні роботи на стадіоні ведуться у постійному режимі впродовж 24 годин на добу. За словами урядового куратора Євро-2012, на об"єкті працюють у три зміни близько 1400 осіб, а в найближчі декілька тижнів чисельність робітників на цьому об"єкті буде збільшено приблизно до 1800 осіб.

Віце-прем"єр зауважив, що це не враховуючи робітників, а також інших працівників, які задіяні по всій Україні до підготовки НСК "Олімпійський". Зокрема, над проектом підготовки навісу над НСК "Олімпійський" працює Дніпропетровський завод у повному складі – а це 1500 осіб - також по 24 години на добу. До виконання замовлень на навіс залучено 33 українських підрядники, а також 6 зарубіжних організацій.

"Зараз головне, що відбувається на об"єкті, підготовка до початку монтажу ключового елемента НСК "Олімпійський" - навісу. Це основна конструкція стадіону. Цей навіс дуже складний, по суті унікальний конструктивний елемент. До цього часу в Україні таких робіт не велося. За попередні місяці була сформована професійна команда з проектувальників, будівельників, консультантів, із залученням спеціалістів і консультантів інститутів Академії наук України. Ця команда на цей час гарантує якісне і вчасне проведення цих робіт," – сказав Васюник.

За словами урядовця, наступним ключовим етапом підготовки НСК є початок монтажу першої колони. Принагідно віце-прем"єр запросив журналістів від імені керівництва будівництва 9 березня на 2 годину дня на процес монтування першої колони.

"Процес монтажу колон стане безперервним. Щодня по одній колоні. Технологія, яка зараз випрацювана, і на заводі "Майстер-профі", і генпідрядником "Київміськбудом" дозволить надолужити невелике відставання по графіку," – сказав Васюник.

Віце-прем"єр зазначив, що для монтажу 60-тонних колон був завезений спеціальний 600 тонний кран.

Відповідаючи на запитання, щодо фінансових витрат, Васюник нагадав, що урядом сформована спеціальна контрольна комісія на чолі із заступником КРУ, яка у постійному режимі аналізує всі фінансові витрати на проект.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Будівельні роботи на "Олімпійському" ведуться 24 години на добу" - Васюник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути