понеділок, 03 березня 2014 00:12

П'ять головних причин поразки Ломаченка

П'ять головних причин поразки Ломаченка

В ніч проти неділі, 2 березня, в Сан-Антоніо, США, дворазовий олімпійський чемпіон, 26-річний Василь Ломаченко не зумів увійти в історію як боксер, що вже у своєму другому поєдинку на професіональному ринзі завоював чемпіонський титул (у напівлегкій вазі за версією Всесвітньої боксерської організації). Українець поступився в рівному бою за розділеним рішенням суддів триразовому чемпіонові світу, мексиканцеві Орландо Салідо, 33 роки.

Виокремлюємо п'ять головних причин поразки Ломаченка.

Вага

Напередодні бою, під час процедури зважування, Ломаченко успішно вклався в ліміт напівлегкої вагової категорії (57,15 кг), показавши 56,8 кг. Салідо перевищив ліміт, заваживши 58,2 кг. Тим самим втратив чемпіонський пояс. На бій мексиканець вийшов з вагою 66,7 кг, при 61,7 кг у Василя. Під час поєдинку було очевидно, що суперники перебувають у різних вагових категоріях.

Суддівство

Робота рефері двобою американця, 50-річного Лоуренса Коула не витримує жодної критики. Мексиканець весь бій діяв брудно, завдав безліч ударів нижче пояса, на що рефері не звертав увагу, хоча зобов'язаний був знімати очки. За свої дії в ринзі Коул отримав справедливу критику від коментатора американського телеканалу Ейч-Бі-Оу Джима Лемплі.

Брак професіонального досвіду

Ломаченко першу половину бою, мабуть, через малий досвід у профі-боксі і щоб розрахувати сили на весь бій, діяв занадто економно, що, як виявилось було на руку віковому Салідо. В 12 раунді він ледь не добив мексиканця. Якби додав у активності трохи раніше, то зміг би нокаутувати суперника. Як виявилось, Салідо, завдяки своєму досвіду ідеально розрахував сили на всі 12 раундів. У Василя після фінального гонгу їх ще залишилося чимало.

Тренерський склад

Головним секундантом в куті Ломаченка був його батько - Анатолій Миколайович. Йому не вистачило досвіду в профі-боксі, щоб вчасно внести корективи у дії сина. Очевидно, Василь не був готовий до брудної роботи суперника, яку нав'язав йому Салідо, і не знав, як цьому протистояти. На часі підсилення тренерського складу.

Недооцінка суперника

На думку фахівців і букмекерів, Василь був однозначним фаворитом у поєдинку. Незадовго до зустрічі з Салідо промоутер українця Боб Арум вже говорив про наступних суперників Ломаченка, майже не сумніваючись в його перемозі. Це могло розконцентрувати нашого боксера.

Зараз ви читаєте новину «П'ять головних причин поразки Ломаченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути