середа, 09 жовтня 2013 17:36

Програв Кличко тактично, але не здався "фізично і духовно" - Повєткін

Програв Кличко тактично, але не здався "фізично і духовно" - Повєткін
Команда Повєткіна відмовилась від апеляції ФОТО: ria.ru

Команда російського боксера-важковаговика Олександра Повєткіна відмовилася від подачі протесту з приводу роботи пуерториканського рефері Луїса Пабона, який обслуговував поєдинок Повєткіна з українцем Володимиром Кличком. Про це заявив організатор бою промоутер Андрій Рябинський, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Дії Пабона Рябинський оцінив як "нижче середнього", але зазначив, що апеляція буде виглядати, як "махання кулаками після бійки".

Сам Повєткін не погодився з рішеннями Пабона, який під час бою з Кличком чотири рази фіксував у росіянина нокдаун (один раз у другому раунді і тричі - у сьомому). Повєткін сказав, що у нокдауні він побував лише один раз (у другому раунді), а в інших випадках падав через те, що Кличко штовхав його. "Але судді, напевно, видніше", - додав спортсмен.

Повєткін сказав, що він програв Кличко тактично, але не здався "фізично і духовно". Російський боксер підкреслив, що прагнутиме до нової зустрічі з українцем на рингу. Повєткін відзначив, що для перемоги над Кличком треба працювати серіями по декілька ударів, у той час як він у бою з українцем виконував одиночні удари.

Про подачу протесту на дії Пабона 8 жовтня заявив Дмитро Іванов, який брав участь в організації бою. За словами Іванова, за свою роботу Пабон заслуговує дискваліфікації як мінімум на рік. Крім несправедливо зарахованого нокдауну, невдоволення Іванова викликало те, що Пабон нібито ігнорував порушення правил з боку Кличка (навіть при тому, що в 11-му раунді рефері зняв з українця бал за поштовх Повєткіна).

Поєдинок Повєткіна з Кличком відбувся 5 жовтня у московському спорткомплексі "Олімпійський". Судді одноголосно присудили перемогу українському боксерові з рахунком 119:104. Кличко захистив титул "суперчемпіона" за версією WBA (Всесвітня боксерська асоціація), а також чемпіонські титули IBF (Міжнародна федерація боксу) і WBO (Всесвітня боксерська організація).

Зараз ви читаєте новину «Програв Кличко тактично, але не здався "фізично і духовно" - Повєткін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути