пʼятниця, 02 вересня 2011 15:10

Претендентами на Олімпіаду-2020 стали шість міст

Претендентами на Олімпіаду-2020 стали шість міст

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) оприлюднив остаточний список міст, які будуть боротися за право прийняти XXXII літні Олімпійські ігри 2020-го року.

У списку значиться шість міст, які були заявлені національними олімпійськими комітетами (НОК). Претендентами на проведення Олімпіади стали Баку, Доха, Стамбул, Мадрид, Рим і Токіо, повідомляє офіційний сайт МОК.

Тепер усім заявленим містах чекає боротьба, яка буде проходити в два етапи. У першу чергу, заявочні комітети представлять в МОК інформацію про можливості міста та країни прийняти і організувати літню Олімпіаду. На основі цих даних виконавчий комітет МОК відбере міста, які продовжать боротьбу за Ігри-2020 у другому етапі. Скільки міст вийде в другу стадію, поки не уточнюється.

На другому етапі спеціальна комісія МОК відвідає кожний з міст, щоб краще оцінити можливість міст прийняти Олімпіаду. Вибори міста відбудуться 7-го вересня 2013 року в Буенос-Айресі.

Зазначимо, що з шести міст, що претендують на Ігри-2020, раніше літню Олімпіаду приймали тільки Рим в 1960-му році і Токіо в 1964-му. Іспанія один раз приймала літню Олімпіаду, а Азербайджан, Катар і Туреччина Олімпійських ігор не проводили.

Раніше про своє бажання прийняти Олімпіаду-2020 заявляв Санкт-Петербург, але потім було прийнято рішення відмовитися від цієї ідеї.

Зараз ви читаєте новину «Претендентами на Олімпіаду-2020 стали шість міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути