неділя, 04 жовтня 2015 15:59

Постол переміг тактично, а Матіссе недооцінив українця – аналізуємо блискучий бій нашого боксера

Постол переміг тактично, а Матіссе недооцінив українця – аналізуємо блискучий бій нашого боксера
Для уболівальників був би цікавий матч-реванш з Лукасом Матіссе

В нас відтепер є третій (інші два – Володимир Кличко та Василь Ломаченко) чемпіон світу з боксу серед професіоналів. Сьогодні вранці 31-річний киянин Віктор Постол здобув титул за найпрестижнішою версією WBC у вазі до 63,5 кг. Переміг фаворита поєдинку, потужного аргентинця Лукаса Матіссе його ж методом – нокаутом, у 10 раунді.

Ключові моменти бою:

Постол виграв тактично

Віктор провів чудовий поєдинок з точки зору тактики. Він мало того, що не дав себе вимотати у першій половині бою, так ще й допоміг "вимахатися" супернику. На тлі дещо прямолінійних дій аргентинця, демонстрував хороший арсенал технічних дій, а в окремих пізніх раундах практично декласував суперника. Відзначимо також прекрасну функціональну підготовку киянина. Провести стільки роботи в ринзі і не втомитися – такого мабуть мало хто очікував.

Аргентинець недооцінив українця

Імовірно, Матіссе недооцінив свого суперника, гадаючи, що все одно рано чи пізно дожене і зрубає маловідомого і малоперевіреного Постола. Аргентинець не був схожий на себе самого. Обіцяв війну в ринзі, але зміг стримати обіцянку лише в кількох середніх раундах. Припускаємо, провів погану передматчеву підготовку, неправильно підійшов до зганяння ваги (жадно пив водичку після процедури зважування), а відтак його не вистачило функціонально на весь поєдинок. Виправдання, що після фінального удару Постола він не хотів вставати через травму ока, навряд чи має серйозні підстави. Матіссе виглядав якимось приреченим і до цієї жирної крапки у виконанні українця.

Похвала від Роуча

Постол заслужив добрих слів від свого американського тренера Фредді Роуча. Той сказав, що Віктор слідував плану на бій і це для нього одна з найбільших перемог у тренерській кар'єрі. Такі слова легенди дорого коштують.

Хто наступний?

Промоутер українця Боб Арум, керівник компанії "Top Rank Promotions" (за неї виступає ще один український чемпіон світу Василь Ломаченко) заявив, що Постол провів відмінний бій, буде реальною силою у першій напівсередній та напівсередній вагових категоріях і що для нього в компанії є великі бої. Імовірно, це може бути ще один підопічний Арума – філіппінець Менні Пак'яо. Саме з ним очікувалася зустріч Матіссе у випадку перемоги над Постолом. Це може бути екс-чемпіон світу, росіянин Руслан Проводніков. У нього і Постола спільний менеджер, росіянин Вадим Корнілов. Також називають прізвище американця, чемпіона WBO Теренса Кроуфорда. Одразу після перемоги над Матіссе Постол заявив, що готовий з ним зустрітись в об'єднавчому поєдинку. Ну і для уболівальників, звісно, був би цікавий матч-реванш з Лукасом Матіссе.

Наскільки довго?

Як прийнято говорити, завоювати чемпіонський пояс легше, ніж його відстояти. Дуже цікаво, наскільки довго затримається на вершині українець Віктор Постол, про існування якого лише сьогодні взнали більшість українців.

Зараз ви читаєте новину «Постол переміг тактично, а Матіссе недооцінив українця – аналізуємо блискучий бій нашого боксера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути