вівторок, 22 червня 2010 08:31

Помер найвищий баскетболіст НБА (ФОТО)

 

Найвищий баскетболіст в історії НБА Мануте Бол (Manute Bol) помер у суботу, 19 червня, повідомляє AFP.

47-річний суданець, ріст якого становив 231 сантиметр, помер у лікарні Вірджинського університету в місті Шарлотсвілл. Він був госпіталізований в травні через важку хворобу шкіри (синдром Стівенса-Джонсона). Імовірно шкірні ускладнення почалися через ліки, які Бол приймав у Судані, коли лікувався від захворювання нирок.

Мануте Бол провів у НБА 10 сезонів - c 1985 по 1995 роки, виступаючи за "Вашингтон" (Washington Bullets), "Голден Стейт" (Golden State Warriors), "Філадельфію" (Philadelphia 76ers) і "Маямі" (Miami Heat).

В останні роки Бол займався в Судані гуманітарною діяльністю, зокрема будівництвом шкіл. Організація Sudan Sunrise, з якою співпрацював Бол, має намір на згадку про нього найближчим часом побудувати школу в рідному селі баскетболіста на півдні країни.

За звання найвищого гравця НБА з Болом може посперечатися румун Георге Мурешан, зріст якого становить 231 також сантиметр. Однак кар'єра Мурешана в НБА вийшла короткою через травми. Він був задрафтований "Вашингтоном" у 1993 році, а в 1994-му вже залишив клуб.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Помер найвищий баскетболіст НБА (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути