пʼятниця, 25 вересня 2015 11:00

"Поки знову не зіграю на "Донбас Арені", я футбол не залишу" - Срна

"Поки знову не зіграю на "Донбас Арені", я футбол не залишу" - Срна
Даріо Срна готовий грати за "Шахтар" безкоштовно shakhtar.com

Капітан "Шахтаря" Даріо Срна розповів про перехід у "Шахтар", Мірчі Луческу і Бернда Шустера, перші враження про Донецьк, а також про плани на майбутнє.

Про перехід в "Шахтар"

Я прилетів до Донецька зі Спліта, дуже красивого міста. Мені важко було міняти обстановку, залишати своїх уболівальників, рідний стадіон, команду, де мене поважали. Коли я побачив базу, то мені відразу стало легше. Там були створені всі умови для футболістів. Та й місто тоді теж почало розвиватися. До того ж у команді було сім людей з екс-Югославії.

Так що я відчував себе як вдома. Про чемпіонат ж можу сказати, що він був дуже важкий фізично, жорсткий. Не було якоїсь особливої якості в 2003 році, але з часом ситуація змінилася.

З'явився той же "Металіст". У команду запросили класних футболістів, а скільки часу і грошей було вкладено... А сьогодні, на жаль, клуб ледве виживає. Звичайно, великий президент і людина - пан Суркіс, без нього було б нудно українському футболу.

Так само можна сказати і про Коломойського. Головне, що я хочу сказати, було багато людей, що люблять футбол і вкладають в нього кошти. Завдяки чому рівень чемпіонату і ріс. Але сьогоднішня ситуація така, що нам залишається лише згадувати той футбол.

Про Шустера і Луческу

Шустер - непоганий тренер, але не настільки досвідчений, як Містер. Адже Рінат Ахметов давно хотів бачити Мірчу Луческу в "Шахтарі". У підсумку клуб отримав тренера, який не визнає нічого, крім перемоги. Не знаю, де сьогодні без нього був би я. Коли Містер прийшов у "Шахтар", йому було 58 років, а Шустеру - 44. У Містера вже був досвід роботи в "Брешії", "Інтері", "Галатасараї", "Бешикташі" ...

Так, ми в 2004-му втратили чемпіонство, але коли почався новий сезон і Містер вже працював з самого початку, ми відразу ж виграли ЧУ. Тоді почалася нова ера "Шахтаря".

Про перемогу в Кубку УЄФА

Це те, про що мріє кожна команда. Яке було свято - це просто фантастика. Уявляєте, виграти Кубок УЄФА, а потім вийти на поле "Донбас Арени", таких емоцій у мене ніколи не було. Пам'ятаю, я тоді приїхав додому, а там вболівальники всю вулицю розфарбували в кольори клубу. Ми всі хочемо повторити такий успіх. Звичайно, свої умови диктує і ситуація в країні.

Клуб не може купувати футболістів, яких хоче, у нас немає можливості грати у себе вдома. Але при цьому можу сказати, що зараз у "Шахтаря" найвищий потенціал, якщо брати всі мої 13 років у команді.

Про "Шахтар" та Донецьк

Мої агенти - це мої друзі, їм було зрозуміло, що я в "Шахтарі" міцно засів. Ще після перемоги в Кубку УЄФА я потиснув президенту клубу руку і сказав, що хочу залишитися в команді. Моє серце тут. Тут навіть гроші не грають ролі. Донецьк мені дав дуже багато, люди там мене прийняли як свого. Там я став батьком, там у нашої сім'ї є будинок.

Якщо треба буде грати за "Шахтар" безкоштовно, я буду грати безкоштовно. І поки я знову не зіграю на "Донбас Арені", я футбол не залишу. Скоро буду закінчувати виступи за збірну і зосереджуся лише на "Шахтарі", - сказав Срна в інтрев'ю газеті "Вести".

Зараз ви читаєте новину «"Поки знову не зіграю на "Донбас Арені", я футбол не залишу" - Срна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути