понеділок, 09 травня 2016 13:14

Платіні пішов у відставку з посади президента УЄФА

Платіні пішов у відставку з посади президента УЄФА
Мішель Платіні

Відсторонений від футбольної діяльності глава УЄФА Мішель Платіні залишить свою посаду на наступному конгресі організації, повідомляє агентство Франс Прес з посиланням на заяву адвокатів чиновника.

Швейцарське федеральне бюро юстиції 25 вересня 2015 року відкрило справу проти тогочасного президента ФІФА Йозефа Блаттера за підозрою в тому, що він незаконно перевів два мільйони швейцарських франків Платіні в 2011 році. Арбітражна палата комітету з етики ФІФА 21 грудня відсторонила Блаттера і Платіні від футболу на 8 років.

Апеляційний комітет ФІФА 24 лютого пом'якшив санкції щодо Блаттера і Платіні, скоротивши термін їх усунення до шести років. Обидва чиновника подали апеляцію до Спортивного арбітражного суду (CAS) на відсторонення.

Суд скоротив дискваліфікацію Мішеля Платіні

У понеділок CAS частково задовольнив апеляцію Платіні і скоротив накладене на нього відсторонення від футбольної діяльності з 6 років до 4 років.

"Мішель Платіні оголошує, що він залишить свою посаду президента УЄФА на черговому конгресі організації", - йдеться в заяві адвокатів чиновника. За словами одного з юристів чиновника Іва Верлі, Платіні піде з посади "в найближчі дні".

Раніше перший віце-президент УЄФА Анхель Марія Вільяр заявив, що УЄФА 17 травня оголосить про подальші дії організації в зв'язку з ситуацією з Платіні.

Зараз ви читаєте новину «Платіні пішов у відставку з посади президента УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути