понеділок, 23 травня 2011 08:45

Після Ліги Європи "Порту" виграв Кубок Португалії

Після Ліги Європи "Порту" виграв Кубок Португалії

Хет-трик юного Джеймса Родрігеса став запорукою розгромної перемоги "Порту" над "Гімараєшем" у фіналі Кубку Португалії - 6:2.

Переможці Ліги Європи УЄФА, чемпіонату і володарі Cуперкубка Португалії виграли вже четвертий трофей у цьому сезоні. До Андре Віллаша-Боаша подібне "Порту" вдавалося під кермом хорватського тренера Томислава Ілича в сезоні-1987/88. При цьому Кубок Португалії дістався "драконам" втретє поспіль і 16-й раз в історії.

Незважаючи на відсутність Фалькао, що зазнав травми коліна, "Порту" повів уже в дебюті, коли Родрігес добив м'яч у ворота після удару Фернандо Беллускі. "Гімараєш" зрівняв рахунок після автогола Роландо, але лише через хвилину Сілвестрі Варела повернув все на круги своя.

"Гімараєш", який пробився до фіналу вперше за 23 роки, відмовлявся програвати і відповів голом Едгара, але згодом позначився клас чемпіона. Роландо, Халк прямим ударом з кутового і двічі Родрігес добили суперника.

"Усі в команді заслуговують на хороші слова. Ми провели чудовий сезон з безліччю прекрасних матчів і дуже цьому раді", - заявив 19-річний герой матчу. Віллаш-Боаш зі свого боку додав: "Велика кількість голів говорить про те, що шоу вдалося. Ключовим моментом став нереалізований Едгаром пенальті. Замість 4:3, ми зробили 5:2, що вбило інтригу. Ми почуваємося просто чарівно".

Зараз ви читаєте новину «Після Ліги Європи "Порту" виграв Кубок Португалії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути