пʼятниця, 20 травня 2011 04:30

"Порту" виграв Лігу Європи

Автор: фото: REUTERS\Dylan Martinez
  Радамель Фалькао став найкращим бомбардиром Ліги Європи. Він забив 17 м’ячів. Це новий рекорд турніру
Радамель Фалькао став найкращим бомбардиром Ліги Європи. Він забив 17 м’ячів. Це новий рекорд турніру

У середу португальський "Порту" здобув перемогу в Лізі Європи. У фіналі другого за престижністю європейського клубного турніру "дракони" здолали земляків із "Браги" — 1:0. Переможний гол на на 44-й хв. забив колумбійський нападаючий Радамель Фалькао. Матч відбувся у Дубліні на 52-тисячному "Авіва-Стедіум".

— Зараз усі португальські команди грають у стилі теперішнього наставника "Реала" Жозе Моуріньйо, — каже "ГПУ" колишній форвард київського "Динамо" та іспанської "Валенсії" 41-річний Олег Саленко. — Матч не був видовищний. Добре, що "Порту" забив перед перервою. У другому таймі "Брага" пішла вперед, гра пожвавилася. Нічия і серія пенальті були би закономірнішим результатом.

Наступного сезону "Порту" гратиме у Лізі чемпіонів. Думаю, з групи вони вийдуть. А подальший шлях залежатиме від жереба. Невідомо, чи вдасться команді зберегти свій склад.

Португальці побили рекорд "Барселони"

У Лізі Європи "Порту" був сильніший у 14 матчах із 17. Португальці побили рекорд іспанської "Барселони" за кількістю перемог в одному єврокубковому сезоні.

Андре Віллаш-Боаш став наймолодшим тренером — переможцем європейського клубного турніру. У день фіналу йому було 33 роки і 213 днів.

Цього сезону "Порту" став чемпіоном країни. Команда не зазнала жодної поразки в турнірі. У фіналі національного кубка "дракони" зіграють із "Вікторія Гімараєш".

Радамель Фалькао став найкращим бомбардиром Ліги Європи. Він забив 17 м'ячів. Це новий рекорд турніру.

Київське "Динамо" дійшло у Лізі Європи до чвертьфіналу, де поступилося "Бразі". Артем Мілевський забив п'ять м'ячів і на ньому найчастіше порушували правила — 46 разів. Євген Хачеріді отримав найбільше жовтих карток — п'ять. А Романа Єрьоменка визнали найкращим асистентом турніру. На його рахунку шість результативних передач.

 

Зараз ви читаєте новину «"Порту" виграв Лігу Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути