понеділок, 10 жовтня 2016 13:50

Перед матчем збірної України вивісили банер "Польський Львів" і "Косово - це Сербія"
6

У день матчу Україна — Косово у Кракові вивісили банер з написами "Polski Lwow" і "Косово је Србија". Полотно розтягнули між стовбурами дерев біля Вісли поблизу Вавеля. Банер добре можна розглянути з оглядових майданчиків Королівського замку. Після обіду його не було на місці.

Нагадаємо, вчора збірна України перемогла Косово у матчі кваліфікації Кубка світу-2018. Зустріч на стадіоні "Краковії" ім. Юзефа Пілсудського завершилася з рахунком 3:0 на користь команди Андрія Шевченка.

На стадіон змогли пройти 999 вболівальників. Такі були вимоги польської сторони. За словами польських журналістів, влада міста побоювалася можливих сутичок місцевих фанатів з українцями та косоварами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФФУ не змогла вибити в поляків більше квитків на матч Україна - Косово

Приїжджі українські вболівальники гуляли Краковом із синьо-жовтими прапорами та іншою атрибутикою. Ніяких інцидентів не трапилося.

Під час матчу між фанатами збірної України та Косова (делегація косовар налічувала 150 осіб) теж не виникло жодних непорозумінь чи образливих скандувань. Кожен підтримував свою команду.

Україна не визнала незалежність Косова на офіційному рівні. Міністерство зовнішніх справ рекомендувало провести зустріч на нейтральній території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми б дуже хотіли зіграти цей матч в Україні": як пройшло тренування збірної Косова

"Ми поважаємо українські закони, хоча спорт і політику треба розділяти", - сказав на передматчевій прес-конференції наставник збірної Косова Альберт Буньякі.

Свої домашні матчі команда проводить в албанському Шкодері. Стадіон у Пріштіні не відповідає вимогам УЄФА.

Польща офіційно визнала незалежність Косова, але футбольні фанати вважають країну частиною Сербії.

Додамо, що свій наступний матч у рамках кваліфікації Кубка світу-2018 збірна України зіграє 12 листопада в Одесі проти Фінляндії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кубок світу-2018. Кваліфікація. Ісландія обіграла Туреччину, Хорватія вдало погостила у фінів: результати матчів 9 жовтня

Зараз ви читаєте новину «Перед матчем збірної України вивісили банер "Польський Львів" і "Косово - це Сербія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути