субота, 16 березня 2013 17:49

"Недобре виходить, Сашо" - "Динамо" відповіло Денисову

"Недобре виходить, Сашо" - "Динамо" відповіло Денисову
"Навіщо ж Блохіна чіпати, та ще й у такий день!" - Несенюк ФОТО: dynamo.kiev.ua

Керівник департаменту з роботи друкованих ЗМІ "Динамо" Київ Микола Несенюк у своїй колонці на сайті "Динамо" Київ від Шуріка відповів директору каналів "Футбол" і "Футбол+" Олександру Денисову.

"Я не знаю, як назвати цей текст. Я міг би сказати тобі це по телефону. Але по-перше, ми не так близько знайомі, а по-друге, сказане тобою пішло в ефір, а звідти по світовій павутині по всій планеті.

Якби це було в якийсь інший день, я не подумав би реагувати на твої слова. Але сьогодні день особливий. Сьогодні було віддане землі тіло Володимира Івановича Блохіна. І син його Олег Володимирович Блохін, в той час, коли в ефірі звучали твої слова, думав про інше. Тому що в такі хвилини всі ми думаємо про одне й те ж. Про те, що всі ми не вічні, тому слова і справи наші суть суєта суєт у порівнянні з великим людським горем.

Ну навіщо тобі було це говорити саме сьогодні? Минув би час і ти б спокійно зайнявся своєю звичною роботою, за яку тебе цінують твої роботодавці і твої телеглядачі. У кожного з нас своя робота. Я, наприклад, працюю на "Динамо" і щасливий, що маю таку можливість. Ти теж, напевно, щасливий працювати на свою команду. Тим більше, що команда твоя зараз попереду - практично чемпіон. З Лігою Чемпіонів, правда, недобре вийшло, але що поробиш. Програш "Шахтаря" його шанувальникам треба забути і рухатися далі. І ваша високопрофесійна команда журналістів абсолютно правильно робить, що переключає увагу з розгрому, вчиненого "Шахтареві" у Лізі чемпіонів на купу пропозицій з усього світу, які раптово посипалися після цього на Мірчу Луческу. Високий клас! Чудовий професіоналізм! Ніхто вже не говорить про те, що Луческу про..., словом вибув з Ліги Чемпіонів, яку збирався виграти. Всі обговорюють інтерес до цього тренеру з боку чи не всіх кращих клубів світу, виключаючи, ясна річ, "Боруссію" з Дортмунда.

От би й займалися цим і далі. Навіщо ж Блохіна чіпати, та ще й у такий день! Йому і так нелегко. І не тільки йому, а й усьому "Динамо". Ми що, приховуємо, що у нас труднощі? Ми що, звинувачуємо Федерацію футболу у "конфлікті інтересів", як робили це ти, і твоя команда багато років поспіль? Ми шукаємо винуватих у своїх невдачах серед арбітрів? Де і хто чув щось подібне чи то від Блохіна, чи то від Суркіса, чи то від Семененко? Так, у команди "Динамо" не все виходить. І невідомо коли вийде. Це футбол, в якому нічого не можна передбачити. Точніше можна. Ти знаєш, що я маю на увазі. Або може згадаємо минулу весну? Продовжувати не буду. Тому що моя улюблена команда повинна перемагати незважаючи ні на що. І посилатися на ворожі сили, які віддають очки потрібним командам і суддів вміють переконувати, "Динамо" не буде. І вимагати порушувати регламент в своїх інтересах теж. Хай це роблять слабкі.

Ти, Сашко, напевно поспішав, даючи інтерв'ю своєму ж каналу. Не почитав уважно інтерв'ю Олега Блохіна, дане для свого клубного сайту. Бо якби почитав, то зрозумів би, що Блохін нічого не вимагає порушувати. Він просто хотів би мати рівні умови зі своїми конкурентами, враховуючи, що практично все "Динамо" роз'їхалося по збірним. І не тільки в збірні України, першу і молодіжну. Динамівці будуть добиратися додому після матчів національних команд Португалії, Нігерії, Хорватії, Швейцарії зі всіх кінців світу. Бачиш, у динамівців якось не прийнято раптово хворіти перед матчами збірних.

Зрозуміло, що тренер хоче підстрахуватися. Тому й попросив (всього лише попросив) по-можливості перенести гру в Одесі з суботи на неділю. І не треба про труднощі перенесення телетрансляції. Для такої потужної структури як очолюваний тобою, Сашко, телеканал "Футбол", здійснити такий перенос технічно абсолютно не важко.

Знаєш, Сашко, я ніколи нічого публічно тренерам не раджу. Їм видніше. Але в цій ситуації я б не стримався. На місці Олега Блохіна я послав би всіх тих, хто грубо кажучи, "клеїть відмазки", подалі, і грав би там де скажуть і тоді, коли скажуть. Хоч на день раніше, хоч на день пізніше. Хоч рано вранці, хоч опівночі. Тільки б не давати вам приводу у черговий раз відкрити рот.

Кажеш, що Блохін боїться "Чорноморця"? А чому ні? Хіба "Чорноморець" слабка команда? Це "Шахтар" не боїться "Зорі", прости Господи, "Іллічівця" (ви б його там перейменували, чи що, щоб країну не ганьбити) і ще декількох команд. А "Динамо" не те щоб боїться. Просто і тренери, і футболісти команди знають, що проти них кожна команда буде грати на межі своїх сил. І це прекрасно! Значить буде цікавий футбол і переможе найсильніший.

Не знаю, може не варто мені писати тобі, Сашо. І не писав би. Але день сьогодні такий, коли краще було б помовчати. Не забудь про це наступного разу. Адже біда не питає.

З повагою, твій колега

Микола Несенюк"

Нагадаємо, у середу, 13 березня, офіційний сайт "Динамо" опублікував інтерв'ю з головним тренером команди Олегом Блохіним, в якому наставник клубу висловив невдоволення, викликане відмовою Прем'єр-ліги перенести матч 22-го туру чемпіонату "Чорноморець" - "Динамо". У Прем'єр-лізі заявили, що готові перенести матч. В одеському "Чорноморці" теж готові перенести матч на наступний день.

А директор телеканалів "Футбол" і "Футбол +" Олександр Денисов в інтерв'ю програмі "Футбол NEWS" озвучив позицію телетранслятора матчу стосовно перенесення матчу "Чорноморець" - "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «"Недобре виходить, Сашо" - "Динамо" відповіло Денисову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути