четвер, 05 травня 2016 12:37

"Навіть не бачив, хто б'є. Спочатку подумав, що Хачеріді" - Степаненко

"Навіть не бачив, хто б'є. Спочатку подумав, що Хачеріді" - Степаненко
Тарас Степаненко. Фото: football.ua

Півзахисник "Шахтаря" Тарас Степаненко шокований тим, що його поцілунок клубної емблеми в матчі "Динамо" спровокував такий скандал.

Напередодні відповідь півфіналу Ліги Європи з "Севільєю" 26-річний футболіст розповів obozrevatel.com про свою оцінку ситуації. Також він поділився емоціями від того, що сталося і поставив крапку в конфлікті з Андрієм Ярмоленком.

"Я багато думав, що я зробив не так і був готовий вибачитися. Але я навіть не можу уявити за що. Не розумію, що викликало таку бурю емоцій. У кожній футбольній лізі так показують. Я говорив з Едуардо, мені було цікаво, як люди реагують на це в Англії. Він сказав, що цілком нормально.

Був один прецедент, коли Адебайор перейшов з "Арсеналу" в "Манчестер". Так він з однієї половини поля побіг на іншу і почав лондонським уболівальникам показувати емблему "Ман Сіті". Ось це я вважаю провокація. Якби ми забили на тій стороні, а я дав би 100 метрів ривок і показав емблему перед фанатами "Динамо".

Так вийшло, що ми забили третій гол з боку київських ультрас. Ще раз повторюся: я показав емблему через гордість до свого клубу, а не щоб принизити іншу команду. Я ніколи цим не займався і з великою повагою ставлюся і до футбольного клубу "Динамо", і до його вболівальників. А з цього роздули незрозумілу війну, яка мені незрозуміла.

Мені дуже не подобається, коли вважають і кажуть, що це була провокація. Та ще й підготовлена. Хлопці, ну я ж не ідіот. Я футболіст, а не сценарист або телеведучий. Мені нема чого робити? Думаєте, я сиджу в номері на Великдень і складаю, як би мені спровокувати скандал, від якого ще й матиме проблеми моя сім'я, тому що живу в Києві. Треба ж думати головою.

"Чим Степаненко образив фанів "Динамо"? Показав середній палець чи голу дупу?" - журналіст

Ярмоленко? Я не спілкувався, ніхто не дзвонив. Ще раз хочу поставити жирну крапку, тому що не хочу про це говорити. Зараз багато хто говорить, що це була спланована провокація. Як ви думаєте, я сиджу перед грою і думаю, як мені спровокувати або, не дай Бог, принизити уболівальників або клуб "Динамо", який я дуже сильно поважаю? Я просто не розумію його вчинок. Я б зрозумів, якби показав якийсь знак, який образив уболівальників і зачепив команду. Нехай він би висунув претензії, дочекався б мене в підтрибунному приміщенні і сказав все в обличчя. Якби він мені сказав на вухо, то після матчу я б прийшов, і ми з ним все нормально роз'яснили - спокійно пояснив би, що не мав у думках когось зачепити, образити або принизити. Я навіть не бачив, хто б'є. Спочатку подумав, що це Женя Хачеріді вдарив. Слава Богу, що так закінчилося. Ми ж всі футболісти і для нас головне - це здоров'я. Все-таки робимо одну справу.

Шовковський? Я особисто його не знаю, але з дуже великою повагою до нього ставлюся. Він поводиться грамотно, але таке говорити... У нього теж є сім'я, діти. А говорити, щоб я подбав про свою безпеку в Києві - не можу такого зрозуміти.

Різні ідіоти пишуть дружині. А образити дружину або дитину для якоїсь тупої людини не є проблемою. Я за це переживаю. Розумію, що на даний момент ми живемо в Києві і люди різні бувають. Дружину попросив, щоб вона, по можливості, перший час менше ходила по місту. Сказав, щоб з дітьми далеко від будинку не заходили і намагалися перебувати в тих місцях, де багато людей. Щоб якщо що, хтось зумів допомогти. Сподіваюся, що все-таки дитину ніхто не образить. Мені дзвонили президент і Сергій Анатолійович Палкін. Ми розмовляли, і вони сказали, що забезпечать безпеку моєї сім'ї. Звичайно, нормальна людина нічого не зробить, але є різні люди і дай Боже, щоб їм в голову нічого не прийшло.

"Степаненку треба подумати про власну безпеку" - головне про матч "Шахтар" - "Динамо"

Коліно? Після матчу я пройшов обстеження, і лікарі сказали, що там забій. Невелика набряклість зв'язок підколінника. Слава Богу, серйозного пошкодження немає. Суглоби, меніск - все ціле, це головне. День-два треба потримати лід, і забій зійде. Але це не так боляче, як те, що трапилося.

Сталося те, що сталося. Дуже погано, що ще й на Великдень - затьмарило таке світле свято. Але я така людина, яка не буде бігати на тренуваннях і шукати якогось приводу помститися. Кожен робить свою справу і говорить те, що він думає. Коли я виходжу на поле або сиджу на заміні, для мене є моя команда, за яку я вболіваю і переживаю. Я за неї віддам всі сили. У збірній я для команди зроблю все, що в моїх силах. Але поза полем дружити або ходити з кимось за руку я не зобов'язаний", - сказав Степаненко.

Зараз ви читаєте новину «"Навіть не бачив, хто б'є. Спочатку подумав, що Хачеріді" - Степаненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути