вівторок, 11 серпня 2015 16:07

"Наше завдання — це вихід на Євро. Іншого і бути не може" - як "молодіжка" готується до кваліфікації чемпіонату Європи
16

Фото: Ірина Козюпа
Віктор Коваленко
Артем Бесєдін
Сергій Гринь

"Нам потрібно зробити сильну молодіжну команду", - каже Сергій Ковалець під час відкритого тренування збірної на полі стадіону імені Баннікова. Це остання репетиція "молодіжки" напередодні старту у кваліфікації Євро-2017.

На триденний збір у Києві Сергій Іванович викликав 24 гравці. Значну частину тренування наставник приділив виконанню стандартів і домашнім заготовкам. Всі окрім Валерія Лучкевича із "Дніпра" працювали без обмежень.

Сьогодні збірна проведе спаринг проти "Динамо"-2. Ковалець пообіцяв дати гравцям зіграти на одному тайму, щоб рівномірно розподілити навантаження.

"Головне завдання цього збору — подивитися, як ми будемо виглядати разом. Мова йде про гравців 94, 95 і 96-го років народження, - каже після тренування півзахисник "Карпат" Амбросій Чачуа. - Також нам потрібно належним чином підготуватися до старту кваліфікації Євро.

Щодо матчу з "Динамо"-2, то хочеться перемогти, щоб на позитивних емоціях завершити збір. Подивимося, як ми виглядаємо разом. Думаю, все у нас буде добре і ми у бойовому настрої підійдемо до старту відбору на Євро".

Чачуа приїхав у збірну після перемоги "Карпат" над "Чорноморцем" з рахунком 4:0. Після чотирьох турів львів'яни займають третє місце.

"Кожна гра для нас є важливою. До кожного матчу ми готуємося, як до останнього. Команда б'ється один за одного. Звідси і результат. На турнірну таблицю ми уваги не звертаємо. Зараз немає сенсу цього робити. Після закінчення першого кола побачимо наслідки своєї роботи. Ми не зациклюємося на теперішніх результатах. У кожній зустрічі хочемо показати якісну гру".

Минулого тижня гравець "Карпат" Мар'ян Швед підписав контракт з іспанською "Севільє".

"Можемо тільки порадіти за Шведа. Це великий крок уперед. Хочемо побажати Мар'яну успіху і щоб він виріс у висококваліфікованого і класного гравця", - побажав екс-одноклубнику Чачуа.

Півзахисник донецького "Шахтаря" Віктор Коваленко вже встиг зіграти за "гірників" у Лізі чемпіонів. 19-річний футболіст виходив на заміну у двох матчах з "Фенербахче".

"Відчуття просто чудові. Завжди мріяв зіграти у цьому турнірі. Перед матчами Містер казав, що випустить на поле і дасть час зіграти. Тепер хочу грати у груповому етапі. З "Рапідом" не буде легко. Все-таки, це Ліга чемпіонів. Із майбутнім суперником близько не знайомий, але думаю, що це хороша команда.

У "Шахтаря" вже був хороший урок від чеської "Вікторії". Тепер таке не повториться. Всі серйозно налаштуються на матчі і все буде добре".

Цього літа Коваленко зіграв на молодіжному Кубку світу у Новій Зеландії, де став найкращим бомбардиром турніру, та на юніорському Євро у Греції. А перед тим ще був фінал Ліги чемпіонів серед команд 19-річних.

"Ці події вже стихли. Залишилася пам'ять про них. Як я і говорив, медаль фіналіста ЛЧ лежить на столі. Чекає на Золоту бутсу. Поставлю її поряд, коли прийде".

Тепер Коваленко спробує зіграти на Євро у складі "молодіжки".

"Цей збір — це можливість змінити середовище і познайомитися з колективом. Я ще не грав з хлопцями 94-го року народження. Наше завдання — це вихід на Євро. Іншого і бути не може", - впевнено каже Віктор.

Збірна України за вихід на Євро-2017, який пройде у Польщі, позмагається із командами Франції, Шотландії, Ісландії, Македонії та Північної Ірландії.

Дев'ять переможців груп отримають прямі путівки у фінальну стадію Євро-2017, де складуть компанію польській "молодіжці". Чотири кращих володарі других місць вирішать долю двох інших путівок у матчах плей-офф.

Календар матчів збірної України у відборі до Євро-2017:

5 вересня 2015 року. Македонія - Україна

8 жовтня 2015 року. Україна - Ісландія

13 жовтня 2015 року. Франція - Україна

13 листопада 2015 року. Шотландія - Україна

17 листопада 2015 року. Північна Ірландія - Україна

27 травня 2016 року. Україна - Македонія

2 вересня 2016 року. Україна - Франція

6 вересня 2016 року. Україна - Шотландія

6 жовтня 2016 року. Україна - Північна Ірландія

11 жовтня 2016 року. Ісландія - Україна

Збірна України:

Воротарі: Георгій Бущан ("Динамо-2", Київ), Тимофій Шеремета ("Металург" Запоріжжя), Богдан Сарнавський ("Шахтар", Донецьк)

Захисники: Микита Бурда, Олександр Азацький (обидва - "Динамо", Київ), Олександр Сваток ("Дніпро", Дніпропетровськ), Олександр Мігунов ("Іллічівець", Маріуполь), Денис Мірошніченко ("Карпати", Львів), Едуард Соболь ("Металіст", Харків), Микола Матвієнко ("Шахтар", Донецьк), Сергій Петько ("Чорноморець", Одеса)

Півзахисники: Євген Чумак ("Говерла", Ужгород), Валерій Лучкевич, Андрій Блізніченко (обидва - "Дніпро", Дніпропетроськ), Дмитро Мишньов ("Іллічівець", Маріуполь), Амбросій Чачуа ("Карпати", Львів), Артем Філімонов , Олег Данченко (обидва - "Чорноморець", Одеса), Віктор Коваленко("Шахтар", Донецьк)

Нападники: Артем Бєсєдін ("Металіст", Харків), Сергій Гринь, Олександр Зубков (обидва - "Шахтар", Донецьк), Дмитро Хльобас ("Говерла", Ужгород), Денис Безбородько ("Іллічівець", Маріуполь)

Нагадаємо, що сьогодні збірна України і "Динамо"-2 зіграють о 17:30 на полі НТК ім. В. Баннікова.

Зараз ви читаєте новину «"Наше завдання — це вихід на Євро. Іншого і бути не може" - як "молодіжка" готується до кваліфікації чемпіонату Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути