субота, 25 квітня 2015 01:02

"Відчули себе справжніми, професійними футболістами": гравці "Шахтаря" U-19 про успіх у Лізі чемпіонів
10

П´ятеро фіналістів Ліги чемпіонів за одним столом. І всі українці. Це не казка, а реальність. 13 квітня донецький "Шахтар" U-19 зустрічався з лондонським "Челсі" у фіналі юнацької Ліги чемпіонів. "Гірники" поступилися 2:3 і привезли додому срібні медалі престижного розіграшу. А 23 квітня зустрілися з журналісти і розповіли про свої враження від турніру.

Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
У перші хвилини хлопці виглядали трохи скованими, але швидко освоїлися. Хай звикають до уваги преси. Якщо продовжать у такому ж темпі, то зустрічі з журналістами ризикують стати регулярними.
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Один із лідерів "Шахтаря" U-19 Віктор Коваленко тренується з основною командою. Він став першим за п'ять років вихованцем клубу, який дебютував за "гірників" у прем'єр-лізі. Травма завадила гравцеві на повну силу зіграти у півфіналі та фіналі Ліги чемпіонів. Але навіть з ушкодженням Віктор двічі забив "Андерлехту" і раз відзначився у воротах "Челсі".
 
"Я поклав медаль на стіл, щоб завжди її бачити і пам'ятати про результат, якого ми добилися. Вона зі мною на базі", - зазначив Коваленко.
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
"Відчули себе справжніми, професійними футболістами" - з посмішкою відповідає Микола Матвієнко на питання журналістів про те, як гравці себе почувають після успіху у Лізі чемпіонів.
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
"Звичайно, деяка ейфорія присутня. Все-таки не кожен день граєш у фіналі Ліги чемпіонів. Приємно, коли вітають друзі, пишуть навіть незнайомі люди, а деякі навіть впізнають на вулицях" - зазначає нападник Олександр Зубков.
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 

Молоді гравці заспокоюють: "зіркова" хвороба їм не загрожує. Тренери не дозволять їм її підхопити.

Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Після гравців з журналістами своїми враженнями від Ліги чемпіонів поділилися наставники команди Валерій Кривенцов та Євген Котов.
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
"Ми спілкувалися з тренером "Челсі" після фіналу, і він сказав, що з жодною командою протягом усього турніру їм не було так важко. І коли наприкінці першого тайму ми зрівняли рахунок, у нього були великі сумніви щодо того, хто виграє головний трофей", - сказав Валерій Сергійович.
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Кривенцов зазначив, що деякі з його підопічних вже готові грати на рівні прем´єр-ліги. Імен наставник не назвав.
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Зате показав срібну медаль Ліги чемпіонів. На вигляд вона здається важчою, ніж на доторк.
 
"Це для вас вона легка. А нам вона дуже важко далася", - каже Валерій Сергійович вже після прес-конференції.
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Відверте інтерв´ю Кривенцова читайте у наступному номері журналу "Країна".
Зараз ви читаєте новину «"Відчули себе справжніми, професійними футболістами": гравці "Шахтаря" U-19 про успіх у Лізі чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути