понеділок, 27 травня 2013 08:52

"Треба забути про конспекти Лобановського, їх немає" - Блохін

"Треба забути про конспекти Лобановського, їх немає" - Блохін
Блохін не працює за конспектами Лобановського. Фото: dynamo.kiev.ua

Створити "Динамо" зразка 1975 або 1986 років в нинішніх реаліях складно. І навіть у зіркові часи в житті команди були невдалі періоди. Про це сказав головний тренер киян Олег Блохін, підбиваючи підсумки сезону на прес-конференції після матчу із запорізьким "Металургом", в якому динамівці здобули перемогу з рахунком 3:0.

"Час біжить дуже швидко. Треба забути про конспекти Лобановського, їх немає. Це дурість, що я працюю за конспектами Лобановського. Я бачу швидкісну, динамічну команду. Точніше, не я бачу, футбол диктує свої умови. Але створити команду зразка 75-го або 86-го року тяжко. Тоді були зовсім інші умови. Лобановський у ті часи міг запросити гравців і звідти, і звідси. А зараз життя змінилося - так просто українських футболістів не знайдеш", - констатує він.

"Навіть в 1975 році не завжди у нас все було шикарно. Але, звичайно, ми завжди стояли стіною. Були вдалі ігри, але були й невдалі. А в 77-му році я думав що взагалі закінчу з футболом - настільки жорсткою була критика. Схожа ситуація була і в 82-му", - додав Олег Володимирович.

При певному збігу обставин "Динамо" могло і не зайняти третє місце.

"Ми могли бути в цьому чемпіонаті і четвертими, якби "Дніпро" в окремих матчах показав результат трохи кращий. Але при Лобановському ми опускалися й до 10 місця! Ось кажуть, що Блохін прийшов у "Динамо" і команда вперше зайняла третє місце. У мене з цього приводу немає жодних питань. Але треба реально дивитися на речі. Коли я програв всі товариські матчі зі збірною України перед початком відбіркового циклу ЧС-2006, то хто тільки не виганяв мене. Я звик до цього - така у тренера робота. Простіше звільнити тренера, ніж 20 футболістів. Дешевше буде", - каже Блохін.

Зараз ви читаєте новину «"Треба забути про конспекти Лобановського, їх немає" - Блохін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути