понеділок, 27 травня 2013 00:57

"Народжує дружина, не народжує - мають бути чіткі рамки" - Блохін

"Народжує дружина, не народжує - мають бути чіткі рамки" - Блохін
Блохін: "Завдання не виконане, сезон провалено". Фото: dynamo.kiev.ua

Після поєдинку 30-го туру, в якому "Динамо" розгромило запорізький "Металург", головний тренер киян Олег Блохін підбив підсумки сезону.

"Коли я очолив команду, завдання стояло зайняти друге місце. Завдання не виконане. Потрібно визнати, що сезон провалено. Але прийшовши в команду, ми намагалися за два місяці до зимової перерви визначити, хто з наявних гравців потрібен "Динамо", а хто - ні. Ми давали всім шанс. Провели збори. Після них фізичний стан команди покращився. В окремих матчах ми показували гідний футбол, в окремих - поступалися суперникам у тактичному плані і у виконавській майстерності деяких футболістів. Провальним сезон вийшов з тих причин, що в багатьох матчах команда не билася за результат. "Боруссія" програла, але билася! А так безвольно грати, як деякі гравці нашої команди в окремих матчах, просто неможливо!", - сказав Олег Володимирович.

За його словами, команді не вистачає злагодженості.

"Загалом ми щось поміняли. Але, напевно, поки не вдалося створити єдиний колектив. Є мозаїка з українців і іноземців, і поки вона не склалася в одне ціле. Треба над цим працювати... Нам не вистачає креативу в середній лінії, швидкісних гравців. Ви бачили фінал Ліги чемпіонів. Без швидкості навіть Мессі не може грати", - зазначив Блохін.

"Весняна частина сезону показала, що у команди як і раніше не завжди спрацьовує мотивація. Особливо це стосується легіонерів: іноді, коли ти говориш через перекладача, не всі слова доходять. Хоча, деякі доходять і без перекладу. Але якщо серйозно, то в цьому є проблема. Зараз за рахунок однієї "фізики" не обіграє жодну команду. Так що в тренувальному процесі нам потрібно буде більше уваги приділяти награванню тактичних схем. Ми їх відпрацювати не встигали чисто фізично, оскільки входили в сезон", - сказав Блохін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гармаша покараю, Хачеріді сам себе покарав" - Блохін

Разом з тим вважає, що вдалося налагодити дисципліну.

"Нехлюйства в команді вже немає. Так що і зараз всім все чітко треба розуміти: списки про те, хто коли має повернутися з відпустки, давно вивішені. Тепер не буде такої ситуації, що одні приїхали вчасно, а інші - ні. Я навіть Дуду попередив: народжує дружина, не народжує дружина... Один одружується, другий народжує. Це життя, я розумію, але такого, що порушується графік, більше не буде - команда повинна існувати в чітких рамках", - підкреслив наставник.

Тренер розповів про графік міжсезоння.

"Збираємося 14 числа, 15-го - медогляд, а наступного дня вилітаємо на збір до Австрії. Для тих, хто викликаний до збірної, відпустка почнеться пізніше, вони приєднаються до команди вже в Австрії, 19 червня. Ті, хто проведуть матчі 10 червня, приєднаються 21 числа."

За словами Олега Володимировича, команду сильно надломив весняний провал у Лізі Європи.

"Думаю, якби пройшли "Бордо", то сезон закінчився б для нас по-іншому, - сказав він. - А так поразка від французів трохи надломила команду - її психологічний стан після цього був не найкращим. Крім того, до зими ми програли всім конкурентам - і "Шахтарю" і "Металісту", і "Дніпру". Якщо ти не перемагаєш конкурентів, важко претендувати на високе місце. У другому колі ми показали гідний футбол у матчі з "Дніпром", а потім стався провал у грі з "Металістом". Будемо розбиратися, чому так сталося. Може, вплинуло моє вилучення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Матом судді нічого не говорив" - Блохін

Літнє посилення команди не буде самоціллю, запевнив Блохін.

"Треба купувати саме тих, хто гідний гри в "Динамо". Інших мені не треба. У мене дуже багато українців - краще вже їм давати шанс, ніж купувати того, хто не відповідає рівню клубу. Купувати для кількості - це значить просто піднімати зарплатну відомість і створювати проблеми всередині колективу", - упевнений тренер.

"Є ще в оренді в інших клубах Вукоєвич, Раффаель, Попов, Бертольо, Юссуф. Гравців набереться на дві команди! Не обговорюю свого попередника, але він бачив футбол інакше і під себе підбирав гравців. Я ж бачу футбол по-своєму", - додав він.

Олег Блохін не будує жодних ілюзій з приводу свого становища.

"Розумію, що багато часу мені не дадуть – це "Динамо", тут тренерське крісло - електричний стілець. Проведемо аналіз, зрозуміємо, що відбувається. Поки можу сказати одне: ми не поступаємося за обсягом роботи, що виконується на полі, за швидкісною роботою. Але в плані виконавської майстерності треба визнати, що це наше слабке місце. Ми через цей фактор знаходимося саме на середній позиції. Така реальність", - констатує він.

Зараз ви читаєте новину «"Народжує дружина, не народжує - мають бути чіткі рамки" - Блохін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути